10 oct. 2023 | 14:24

Cum a salvat Digi RCS RDS viața a mii de români. Decizia luată de companie

Social
Cum a salvat Digi RCS RDS viața a mii de români. Decizia luată de companie
Campanie Digi RCS RDS pentru donare de sânge. Viețile a peste 4.500 de pacienți au fost salvate, potrivit datelor.

Digi RCS RDS continuă campania prin care a salvat deja viețile a peste 4 mii de români. Gestul angajaților companiei i-a impresionat pe medici, care le-au transmis mesaje de mulțumire. În Europa peste 10 procente din populație face acest lucru. În România, sub 2 la sută dintre cetățeni.

Peste 4.500 de vieți de pacienți salvate

Foarte puțini români donează sânge. În Europa, procentul este de peste 10 la sută. În țara noastră, sub 2 la sută dintre cetățeni se implică în activități de acest fel. În anul 2023, Digi RCS RDS a lansat a opta ediție a campaniei pentru salvarea de vieți prin donare de sânge.

Aproape 1.500 de angajați ai companiei Digi RCS RDS au donat sânge în diverse unități medicale. Peste 4.500 de vieți de pacienți au fost salvate prin intermediul campaniei în cauză. Medicii susțin că încearcă să creeze o atmosferă cât mai prietenoasă, pentru a-i destinde pe oameni și a-i încuraja să doneze sânge.

Specialiștii în domeniul medical sfătuiesc toate persoanele interesate să doneze sânge să treacă peste emoția și frica de ace și să aibă grijă la cum se pregătesc înainte de demersul propriu-zis. Este important ca micul-dejun să fie consumat înainte de donarea de sânge, corpul să fie hidratat și odihnit.

Digi: „Denotă responsabilitate socială”

Și în toamna anului 2023, angajații Digi RCS RDS continuă să doneze sânge la diverse centre de transfuzii. Angajații Digi din Bihor au donat la Oradea, unde și-au făcut prezența într-o dimineață, la ora 07:00. Unii dintre ei au donat pentru prima dată sânge.

„Este foarte importantă implicarea tuturor companiilor în astfel de acțiuni, care denotă responsabilitate socială”, s-a exprimat Adrian Chișbora, reprezentant Digi Oradea.

La Cluj-Napoca, zeci de angajați ai companiei Digi RCS RDS au donat sânge pentru pacienți. Unii dintre ei au reprezentat rude ale persoanelor internate în instituții medicale din zonă. Donatorii companiei sfătuiesc pe toată lumea să își ia inima-n dinți și să ajute oamenii din jur.

Mesajul transmis de medici

„Mulțumim din suflet, Digi24. Este foarte important pentru noi, pentru că numărul de donatori a scăzut în septembrie și în primele zile din octombrie”, a transmis Novac Mariana Roxana, directorul Centrului de Transfuzie din Cluj, potrivit DIGI24.

Te-ar putea interesa și: Bărbatul care a salvat milioane de bebeluși, timp de 60 de ani: de ce este important să donezi sânge, de fapt

În București, la centrul de colectă mobilă, peste 100 de salariați ai grupului Digi RCS RDS s-au prezentat pentru a dona sânge, inclusiv angajați din domeniul radio.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Criză imobiliară mai rea decât în 2008. Argumentele unui economist
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro