Cum a risipit Mike Tyson 500 de milioane de dolari. „Totul a fost nebunesc”

Cum a risipit Mike Tyson 500 de milioane de dolari. „Totul a fost nebunesc”
Mike Tyson a devenit, în 1986, cel mai tânăr campion mondial de box la categoria grea din istorie, el câștigând sume uriașe de bani în perioada de glorie

Cum a risipit Mike Tyson 500 de milioane de dolari. Fostul campion mondial la categoria grea a ajuns la 56 de ani și a devenit mai înțelept. În 1986, era cel mai tânăr deținător al „centurii cu diamante”, a câștigat sume imense de bani pe care le-a risipit cu ușurință. Mike Tyson a dezvăluit felul în care a „reușit” să „topească” o jumătate de miliar de dolari într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Cum a risipit Mike Tyson 500 de milioane de dolari

Cum a risipit Mike Tyson 500 de milioane de dolari. În 1986, devenea cel mai tânăr campion mondial la categoria grea, apoi unifica cele trei centuri majore ale acelui timp: WBC, WBA și IBF. Era poreclit „cel mai rău om de pe planetă” și se bucura de toate privilegiile faimei. Inclusiv de câștiguri fabuloase.

Pentru Tyson, începutul prăbușirii a venit în 1990, când și-a pierdut titlurile în fața unui outsider, James „Buster” Douglas. Apoi, în 1992, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că a violat-o pe Desiree Washington (18 ani, la acea vreme), o participantă la un concurs de Miss din SUA. Tyson a executat trei ani din pedeapsă, a revenit în ring, a recâștigat două dintre centuri, apoi le-a pierdut în fața lui Evander Hollyfield.

„Totul a fost nebunesc”

Mike Tyson a devenit o legendă a boxului, unii considerându-l printre cei mai mari boxeri din istorie. În perioada de glorie a câștigat sume uriașe de bani, pe care le-a risipit cu o ușurință incredibilă. Femei, droguri, case, vacanțe de lux, totul a fost decontat din conturile americanului

Ajuns la 56 de ani, Mike Tyson a recunoscut că și-a pierdut banii „pe prostii”.

„Ultimul meu milion de dolari l-am cheltuit pe reabilitarea mea. Din cele aproximativ 500 de milioane de dolari pe care le-am făcut din box, nu mi-a mai rămas nimic.

Totul a fost nebunesc, iar banii mi-au ajuns doar 15-16 ani. Pare o sumă uriașă, dar s-au dus toți banii. Am aruncat cu banii pe lucruri nebunești: „Hei, iubito, îți place mașina aia? Vino să petreci weekendul cu mine”. Am făcut numai prostii cu banii.

Am mai avut două milioane de dolari și am cumpărat o casă în Phoenix”, a declarat Mike Tyson, citat de Mundo Deportivo.

Cu toate acestea, Tyson a reușit să-și revină. Dincolo de pasiunea pentru porumbei, el a devenit proprietarul unei uriașe ferme de cannabis atunci când consumul şi cultivarea marijuanei au fost legalizate în California. Conform persei americane, Tyson câștigă aproape un milion de dolari pe lună din această afacere. Anul trecut, el a revenit în ring, contra sumei de 10 milioane de dolari, într-un meci demonstrativ contra altui fost mare campion, Roy Jones Jr.

De curând, Tyson a avut o problemă legală după ce l-a bătut pe un pasager al unei curse aeriene care-l deranjase în mod repetat. Judecătorul care s-a ocupat de caz a respins punerea sub acuzare a fostului mare campion.