Cel mai bogat sportiv din toate timpurile. Cine a dat clasă unor nume grele din lume

Cel mai bogat sportiv din toate timpurile. Cine a dat clasă unor nume grele din lume
O publicație americană a calculat topul celor mai bogați sportivi din toate timpurile

Cel mai bogat sportiv din toate timpurile a fost aflat. Veniturile numelor de top din sportul mondial sunt adevărate averi. Ele nu se compun doar din salariile sau premiile câștigate în timpul carierei, ci și din sume uriașe, obținute din partea sponsorilor și a companiilor de publicitate. O publicație americană a calculat aceste averi, bazându-se inclusiv pe rata inflației ce a făcut ca 1 dolar câștigat acum cîteva decenii să reprezente mult mai mult în ziua de azi. Iar topul rezultat a dat rezultate spectaculoase.

Cel mai bogat sportiv din toate timpurile

Cel mai bogat sportiv din toate timpurile a fost găsit. Publicația americană Sportico profilată pe bussiness, a realizat recent lista celor mai bogați sportivi din toate timpurile. Jurnaliștii publicației au calculat banii câștigați de aceștia, aplicând inclusiv rata inflației ce a dus, în ultimele decenii, la devalorizarea masivă a dolarului. În acest clasament, primul loc este ocupat de baschetbalistul Michael „Air” Jordan, câștigător a 6 trofee NBA cu Chicago Bulls. El conduce detașat clasamentul, cu o avere estimată la 2.52 miliarde de dolari. Și asta în ciuda faptului că, în primul an al pandemiei, 2020, Jordan pierduse aproape 400 de milioane de dolari.

Următoarele 3 nume aflate în topul celor mai bogați sportivi aparțin unor vedete ale unui sport puțin practicat la noi, golful. Superstarul Tiger Woods este pe locul 2, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Îl urmează Arnold Palmer (1,5 miliarde de dolari) şi Jack Nicklaus (1,38 miliarde de dolari). Cele mai mari câştiguri pentru Nicklaus şi Palmer au venit după ce au dominat acest sport în anii 1960 şi 1970.

Cine a dat clasă unor nume grele din lume

Locul 5 din topul celor mai bogați sportivi este ocupat de fotbalistul Cristiano Ronaldo, actualul jucător de la Manchester United. Averea calculată pentru CR7 este de 1,24 miliarde de dolari. El îl depășește pe rivalul său de generație și de trofee, Lionel Messi. Argentinianul se află aflat pe locul 8 în top, cu „doar” 1,14 miliarde de dolari. Locul 6 este ocupat de boxerul Floyd „Money” Mayweather, cu o avere estimată de 1,2 miliarde dolari. Este singurul pugilist aflat în Top 10. Ceilalți doi mari campioni ai boxului prezenți în clasamentul cu 25 de nume sunt Mike Tyson (locul 16, cu 790 de milioane de dolari) şi Oscar De La Hoya (locul 23, cu 595 de milioane de dolari).

Alte patru legende ale baschetului se regăsesc pe listă: LeBron James (locul 7, cu 1,17 miliarde de dolari), Kobe Bryant (locul 13, cu 930 de milioane de dolari), Shaquille O’Neal (locul 14, cu 870 de milioane de dolari) şi Kevin Durant (locul 19, cu 625 de milioane de dolari). Multiplul campion de Formula 1, Michael Schumacher, ocupă poziția a 9-a a topului, cu 1,3 miliarde de dolari, şi tenisului, în timp ce Roger Federer, marele campion elevțian al tenisului, se află pe locul 10, cu 1,12 miliarde de dolari. Sportivi din opt sporturi au intrat în top 25, iar câştigurile lor cumulate se ridică la 25,5 miliarde de dolari. Clasamentul conține aproape exclusiv bărbați, cea mai apropiată sportivă, Serena Williams, cu 480 de milioane de dolari, prinzând un loc doar în top 40.