Până recent, pagina de Facebook a primarului Timișoarei avea 22 de administratori, dintre care unul din SUA, iar restul din România. Între timp, Dominic Fritz a mai eliminat câțiva, rămânând ca administratori ai paginii doar 12 persoane.
Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, spunea într-o postare pe pagina sa de Facebook că Dominic Fritz are „o gherila USR care îl apără” și care îi atacă pe Facebook adversarii, mai ales pe fostul edil. Tot în aceeași postare, Robu a arătat că pagina de Facebook a primarului este administrată de 22 de persoane, dintre care una din SUA.
Dominic Fritz a reușit să câștige alegerile cu ajutorul unei campanii online foarte bine puse la punct. Acesta a arătat că mulți dintre cei care l-au ajutat în campanie ca voluntari au rămas ca administrator pe pagină.
„Echipa a rămas, în mare parte, aceeaşi din campania electorală. Mulţi dintre cei de acolo nu mai sunt activi, dar mi s-a părut ciudat să mă ocup de pagina mea de Facebook, există în oraş multe alte probleme care îmi ocupă timpul şi atenţia.
Cei mai mulţi sunt voluntari, colectează mesajele cetăţenilor transmise pe Facebook, se ocupă de transmisii live video, asigură suport tehnic”, a explica Dominic Fritz, la solicitarea „Adevărul”.
Vlad Tăușance este unul dintre oamenii care au contribuit în mod decisiv la alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României. Acesta a coordonat strategia online a campaniei electorale din 2014.
Tot el a mai explicat ce relevanță are numărul de persoane care administrează o pagină de Facebook și ce ar putea însemna că pagina lui Dominic Fritz a ajuns să figureze cu un număr de 22 de adminsitratori.
„Facebook oferă mai multe variante de administrare. E uzual ca o pagină să aibă nişte administratori, persoane cu drept deplin pe pagina respectivă, care poate să şi şteargă pagina la un moment dat.
Sunt apoi editorii, care au drepturi limitate, au dreptul de a posta articole şi de a edita conţinutul. După aceea sunt cei care pot să promoveze pagina. Eu cred că în cazul lui Dominic Fritz este o chestiune de neglijenţă sau de tranziţie faptul că la un moment dat au fost 22 de administratori.
Ca să vă dau exemplu, pe pagina de Facebook a fundaţiei pentru care lucrez, şi e o fundaţie micuţă, cred că suntem vreo 14 sau 15 oameni ca să nu existe sincope în comunicare”, a explicat Vlad Tăuşance.