23 oct. 2021 | 09:58

Cum a reuşit Mohammad Murad să facă o avere colosală în România: “Dacă nu iei trei ţepe, nu eşti om de afaceri”

Știri generale
Cum a reuşit Mohammad Murad să facă o avere colosală în România: “Dacă nu iei trei ţepe, nu eşti om de afaceri”
Cum a reușit Mohammad Murad să facă o avere?

Mohammad Murad a reușit să strângă o avere impresionantă. Omul de afaceri a venit cu mărturisiri despre succesul său și despre cum a fost evoluția acestuia. Ce lecții a învățat în tot acest timp?

Mohammad Murad, despre lecțiile învățate ca om de afaceri: cum a reușit să strângă o avere?

Mohammad Murad este unul din cei mai cunoscuți afaceriști de la noi și unul din cei mai bogați din țară. Bărbatul a intrat în lumea aceasta în urmă cu 30 de ani, iar în timp a observat cum merge piața în această direcție și ce lecții a trebuit să învețe până să atingă succesul.

Acesta și-a dorit să devină medic, dar dorința de a-și pune în aplicare planurile și de a face mulți bani a fost chiar mai arzătoare, așa că nu a mai stat prea mult pe gânduri și a intrat în lumea afacerilor. Murad a ajuns în România în anul 1983 pentru a studia medicina.

El provine dintr-o familie cu 9 frați, iar la îndemul părinților a părăsit meleagurile natale pentru o viață mai bună. Timp de patru ani s-a dedicat studiului și a urmat cursurile Facultății de Medicină din Iași trei ani și un an la București, ulterior la finalizare a lucrat de doi ani la Spitalul Colentina ca medic neurolog.

„Din prima zi nu m-am simţit străin în România. Primii trei ani de facultate i-am făcut la Iaşi, care e un oraş superb şi cu o cultură specială. Exista, faţă de astăzi, o mai bună pregătire a studenţilor. După trei ani de Iaşi am venit la Bucureşti”, a spus Mohammad Murat.

„Dacă nu iei vreo trei ţepe, nu eşti om de afaceri”

În anul 1991 a pus pe picioare prima afacere, iar după două eșecuri a hotărât să devină antreprenor cu acte în regulă. La un an distanță se bucura de deschiderea primului restaurant Spring Time, iar chiar dacă nu avea experiență acesta a reușit să se folosească de cunoștințele prinse din țara natală.

De-a lungul anilor a cunoscut succesul în alimentația publică, turism și imobiliare. În tot acest timp a învățat din greșeli și a recunoscut că dacă nu iei câteva țepe ca om de afaceri nu faci cu adevărat cunoștință cu domeniul.

„Dacă nu iei vreo trei ţepe, nu eşti om de afaceri. Prima ţeapă a fost Pisica Neagră şi a doua Prometeu, prin care am făcut vreo cinci magazine în ţară şi apoi m-am trezit că asociatul meu, tot român, a luat ştampila şi a trecut spaţiile pe numele lui”, a mărturisit omul de afaceri, arată wowbiz.ro.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro