Cum a reușit Ianis Hagi să enerveze Cehia. ”Faza tot nu s-ar fi încheiat bine pentru noi”

Cum a reușit Ianis Hagi să enerveze Cehia. ”Faza tot nu s-ar fi încheiat bine pentru noi”
Cum a reușit Ianis Hagi să enerveze Cehia

Ianis Hagi i-a enervat pe cehi după momentul său de geniu. Spiritele s-au încins după jocul de joi, la Praga, când Rangers a făcut egal cu Slavia.

Iahis Hagi i-a enervat pe cehi

Deși Steven Gerrard este în continuare nemulțumit de jocul lui Ianis Hagi în cele mai multe dăți, românul tot își ajută echipa și compensează lipsa reușitelor cu inteligența. Se poziționează perfect pentru a declanșa o acțiune câștigătoare. Joi, la Praga, a fost un gol, când Rangers a făcut egal cu Slavia, 1-1.

Hagi a urmărit mingea, aproape pierdută pe teren, și, de pe ultima linie a terenului, a întors-o în fața porții, cu portarul păcălit de pasa lui. Helander a rămas singur, la câțiva metri, prin urmare era imposibil să ratege golul de 1-1. Ziariștii cehi i-au reproșat goalkeeperului Kolář că a ezitat în fața fotbalistului român, dar nici acuzatul nu știa nici măcar după meci cu ce a greșit sau dacă a greșit.

„Dacă iei un gol, primul gând e că ai greșit. Cum aș fi putut proceda? Să fi sărit pe Hagi? Să fi plonjat la picioarele lui? Probabil că l-aș fi faultat și s-ar fi dat penalty, faza tot nu s-ar fi încheiat bine pentru noi. Iar eu aș fi luat cartonaș galben, cum mai aveam unul, aș fi fost suspendat la retur”, a spus Kolář.

„Hagi a fost primul la minge și, din clipa aia, avea un avantaj pe care l-a folosit”, a completat antrenorul său.

Viteza gândirii mijlocașului a deschis calea echipei sale 

Presa scoțiană i-a adus reproșuri lui Hagi pentru joc, dar a fost impresionată de modul cum a rezolvat acțiunea care îi oferă lui Rangers o șansă în plus.

„Viteza gândirii lui Hagi într-un moment crucial a deschis calea echipei sale”, a scris Daily Record, la fel ca Scottish Daily Mail, publicație care numește spiritul său drept ”limpezime mentală vitală”.

„Este o regulă care nu se negociază la Glasgow Rangers. Dacă o minge se apropie de linia de fund, alergi după ea până la capăt. Ianis a făcut ceea ce trebuia. După cum s-a desfășurat jocul, meritam acel gol”, Steven Gerrard, manager Glasgow Rangers

„Hagi nu a închis jocul la compatriotul său Stanciu înaintea golului Slaviei. Dar s-a revanșat cu pasa strălucitoare înapoi pentru Helander, la 1-1”,  Evening Glasgow Times

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI