Cum a reuşit Elena Udrea să obţină amânarea extrădării în România. A vorbit doar 15 minute în faţa judecătorilor bulgari

Cum a reuşit Elena Udrea să obţină amânarea extrădării în România. A vorbit doar 15 minute în faţa judecătorilor bulgari
Elena Udrea a reusit sa obtina amanarea extradarii in Romania

Judecătorii instanței din Bulgaria care se ocupă de cazul Elenei Udrea au amânat pentru data de 18 mai 2022 decizia în procesul în care se judeca extrădarea acesteia în România. Cum a reuşit Elena Udrea să obţină amânarea extrădării în România, după ce a vorbit doar 15 minute în faţa instanței, vedeți în rândurile de mai jos.

Elena Udrea a reușit să amâne extrădarea în România. Ce a spus în fața instanței din Bulgaria

Judecătorii din Bulgaria au amânat procesul în care se va decide extrădarea Elenei Udrea în România pe data de 18 mai, lucru pe care și-l dorea și fostul ministru român.

Toată lumea se întreabă acum cum i-a convins Elena Udrea pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării.

Elena Udrea, intervenție de 15 minute

Elena Udrea nu a avut nevoie decât de o intervenție de 15 minute pentru a-i face pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării ei în România.

Apropiata lui Traian Băsescu a invocat absența avocatei sale de la Blagoevgrad, Albina Tomova, care ar fi suferit marți de probleme de sănătate și nu a mai putut să ajungă în capitala Bulgariei.

Elena Udrea avea nevoie de avocata bulgară în sală

„Eu aș vrea să fie și avocata în sală. Nu am apucat să mai iau legătura cu ea, dar știu că are o comunicare cu cei din România și s-au transmis documente făcute de noi către CEDO și Curtea Europeană de Justiție”, a declarat Elena Udrea în fața completului de trei judecători, conform libertatea.ro.

De când se află Elena Udrea în arestul din Bulgaria

Blonda de la Cotroceni, așa cum era recunoscută Elena Udrea mai acum ceva timp, a fost reţinută pe data de 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară, în timp ce încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata.

Elena Udrea fusese dată în urmărire internaţională după ce ÎCCJ o condamnase, în aceeaşi zi, la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Ce se va întâmpla dacă bulgarii vor decide extrădarea Elenei Udrea

În cazul în care magistraţii bulgari vor decide definitiv că Elena Udrea poate fi extrădată în România, de aducerea ei în ţara noastră se va ocupa Ministerul de Interne de la Bucureşti.

Conform ministrului de Interne, procedurile în acest caz sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară.

Ce spune Lucian Bode

„Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea.

Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră”, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.