Cum a reacționat FRF, după ce s-a aflat cu cine se luptă România în barajul pentru Euro 2020: „Vă garantez calificarea”

Cum a reacționat FRF, după ce s-a aflat cu cine se luptă România în barajul pentru Euro 2020: „Vă garantez calificarea”
FRF, despre meciul Islanda - România, din barajul pentru Euro 2020: "Vă garantez calificarea"

România și-a aflat adversara din barajul pentru Euro 2020. Tricolorii vor întâlni în deplasare Islanda, pe 26 martie. Federația Română de Fotbal (FRF) a oferit prima reacție după tragerea la sorți a play-off-ului din Liga Națiunilor. Oficialii sunt siguri că ne vom califica la turneul final de anul viitor.

FRF, despre meciul Islanda – România, din barajul pentru Euro 2020: „Vă garantez calificarea”

România a ratat calificarea la Euro 2020 în urma disputării meciurilor din grupa F a preliminariilor pentru turneul final de anul viitor. Tricolorii au terminat pe locul 4, într-o grupă din care au mai făcut parte Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta. Norocul ne-a lovit din Liga Națiunilor, unde am prins barajul pentru Euro 2020.

Vineri, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți pentru play-off-ul din Liga Națiunilor. În urma tragerii s-au stabilit semifinalele care se vor juca pe 26 martie 2020. România va juca în deplasare cu Islanda, în timp ce Bulgaria se va duela cu Ungaria. Învingătoarele din cele două partide vor juca finala, în urma căreia se va stabili echipa calificată la Euro 2020.

România și-a aflat adversara din barajul pentru Euro 2020
România și-a aflat adversara din barajul pentru Euro 2020

La scurt timp după tragrerea la sorți, a venit și prima reacție din partea Federației Române de Fotbal.

„Bine, vă garantez calificarea! Singuri ne-am băgat în această situație, dar să privim cu încredere spre luna martie și din această stare de supărare să trecem spre exsuberanță în martie. Suntem mulțumiți de tragerea la sorți. E bine pentru că primul meci este extrem de important, în Islanda, trebuie să ținem cont de condițiile speciale de acolo. Cred că nu vom avea probleme. E forate important să jucăm pe un teren bun contra lor”, a declarat direcotul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiță, pentru Digi Sport.

Echipele calificate direct la Euro 2020 sunt Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveția, Danemarca, Croația, Țara Galilor, Spania, Suedia, Polonia, Austria, Franța, Turcia, Belgia, Rusia, Italia și Finlanda.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI