Cum a încercat Ion Țiriac să-l scape pe Boris Becker de închisoare. Câți bani a cheltuit omul de afaceri român

Cum a încercat Ion Țiriac să-l scape pe Boris Becker de închisoare. Câți bani a cheltuit omul de afaceri român
Ion Țiriac a fost managerul lui Boris Becker vreme de aproape un deceniu, în perioada 1984 - 1993, timp în care germanul a câștigat 5 dintre cele 6 titluri de Grand Slam

Cum a încercat Ion Țiriac să-l scape pe Boris Becker de închisoare. Fostul mare jucător german de tenis a fost condamnat la închisoare, vineri, de justiția britanică, pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său. Becker, în vârstă de 54 de ani a fost găsit vinovat, în special pentru faptul că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline, adică 3 milioane de euro la cursul actual, în active și împrumuturi, ca să nu-și plătească datoriile. Ion Țiriac, fostul său antrenor și manager, a făcut tot ce a putut pentru a-l scăpa pe german de pușcărie.

Cum a încercat Ion Țiriac să-l scape pe Boris Becker de închisoare

Cum a încercat Ion Țiriac să-l scape pe Boris Becker de închisoare. De 6 ori câștigător de Grand Slam, între care de 3 ori la Wimbledon, fostul tenisman german a fost condamnat la 2 ani și jumătate de pușcărie pentru că a ascuns active de 3 milioane de euro pentru a nu-și plăti datoriile legate de falimentul personal.

Fostul elev al lui Ion Țiriac fusese declarat în faliment în data de 21 iunie 2017, din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline, adică 3,5 milioane de euro, făcut la banca privată Arbuthnot Latham și pe care nu l-a returnat, pentru o proprietate la Mallorca, Spania.

Boris Becker a fost acuzat că a ascuns bunuri de milioane de lire sterline, dar și două trofee cucerite la Wimbledon, ca să evite să își plătească datoriile. De asemenea, acuzarea i-a reproșat că nu a declarat două proprietăți în Germania, dar și o cotă parte dintr-un apartament din Londra. În anul 2017, atunci când a fost declarat falimentul său, datoriile sale erau estimate la 50 de milioane de lire sterline.

Câți bani a cheltuit omul de afaceri român

Ion Țiriac a fost omul care l-a descoperit și pregătit pe Boris Becker timp de aproape un deceniu, între 1984 – 1993. Miliardarul român rememora, la un moment dat, momentul în care l-a cunoscut pe Becker, care la acea dată avea doar 16 ani.

„Asta a venit prin bunul meu prieten Gunther Bosch, care, ca și mine, s-a născut la Kronstadt. La acea vreme era antrenor de juniori la Asociația Germană de Tenis. Într-o zi, a venit la mine și mi-a spus: ‘Ion, am un băiat pe care trebuie să-l vezi neapărat.

Dar nu eram deosebit de entuziasmat. Aveam în cap zicala bunului meu prieten Horst Dassler: „Germanii sunt foarte buni când au 13, 14 sau 15 ani. Dar la un moment dat nu mai beau două beri, ci patru. Patru devin opt și apoi le pierd numărul”. M-am uitat la acest băiat.

Nu putea pune un picior în fața celuilalt, jocul său de picioare era foarte slab. Nu știa cum să alerge. Dar loviturile lui erau incredibile și am putut vedea această voință uimitoare în ochii lui. Avea o lăcomie care nu era obișnuită. Am recunoscut asta imediat”, a declarat Ion Țiriac, pentru spox.com.

Miliardarul i-a plătit avocații

Ion Țiriac i-a îndrumat cariera lui Boris Becker până în 1993. În această perioadă, germanul a câștigat 5 dintre cele 6 titluri de Grand Slam. În 1985 devenea, la doar 17 ani, cel mai tânăr câștigător la Wimbledon, iar în 1991, lider mondial. În toată cariera, Becker a câștigat aproximativ 68 de milioane de dolari, dar majoritatea s-au dus pe divorțuri și un stil de viață necumpătat financiar.

Ion Țiriac declara, acum câțiva ani, că dacă Becker are nevoie de 10 milioane de euro, el îi va da fără probleme. De asemenea, în 2018, tot prin intermediul lui Țiriac, Becker urma să devină consultantul Simonei Halep pentru un salariu de 20.000 de euro pe lună, lucru ce nu s-a mai întâmplat.

Acum, Ion Țiriac a sărit din nou în ajutorul prietenului său. Potrivit Orange Sport, Ion Ţiriac a încercat să-şi salveze fostul elev de închisoare. Boris Becker a fost reprezentat la proces de câţiva dintre cei mai buni avocaţi şi aceştia au fost plătiţi de Ion Ţiriac.

Ar putea sta doar 10 luni după gratii

Onorariul de zeci de mii de euro al acestora a fost plătit de miliardarul român, scrie sursa citată. Deşi decizia este definitivă, echipa de avocaţi va încerca să găsească tot felul de chichiţe pe care să le speculeze şi să-l scoată din închisoare. Oricum, sentința de 2 ani și jumătate a fost mult mai puțin aspră, procurorii cerând 7 ani de închisoare.

„Vă pot spune că domnul Ţiriac s-a implicat total. L-a sprijinit pe Boris Becker din primele clipe. I-a trimis avocaţii cei mai buni pentru a-l apăra.

Din păcate pentru Boris, decizia justiţiei a fost cea pe care o cunoaşte toată lumea. Avocaţii fac toate demersurile pentru a încerca să-l scoată pe Boris Becker cât mai repede din închisoare.

Nu este uşor, dar se încearcă pe toate căile juridice”, a declarat o sursă citată de Orange Sport.

Conform Daily Mirror, Becker a fost încarcerat la închisoarea Wandsworth, aflată la doar 3,5 kilometri de terenul central de la Wimbledon, unde Becker a triumfat în trei rânduri. Este foarte posibil ca marele jucător să stea doar 10 luni după gratii, urmând să poarte ulterior un dispozitiv electronic de localizare, pe durata restului pedepsei.