Cum a furat Augustin Viziru din magazine în Anglia. A doua oară a fost prins, ireal ce s-a întâmplat

Cum a furat Augustin Viziru din magazine în Anglia. A doua oară a fost prins, ireal ce s-a întâmplat
Cum a furat Augustin Viziru din magazine în Anglia.

Augustin Viziru a povestit într-un podcast cum a furat din magazinele din Anglia. S-a întâmplat în adolescență, iar după ce a fost prins, acesta a spus că nu a mai repetat experiența de atunci. Deși tatăl i-a spus să nu recurgă vreodată la gestul de a fura, el nu și-a ascultat părintele, pe când avea 16 ani.

Cum a furat Augustin Viziru din magazine în Anglia

Într-un podcast al lui Radu Țibulcă, Augustin Viziru a povestit experiența sa în materie de furturi, petrecută în Anglia.

„Am furat o singură dată, eram în Anglia. Tata ce făcea? Noi aveam școală de fotbal și plecam în turnee peste tot, în Anglia, Spania, Italia, Franța, văzusem toată Europa în lung și-n lat numai cu autocarul. Eu am fobie de autocar.

Și acum ne-au trimis în Anglia și tata, pe vremea aia cum erau legile, că erau bani la mijloc, tata trebuia să dea, trebuie să arăți câte 500 de dolari la vamă ca să te lase să treci, că așa era legea pe vremea aia. Nu putea tata să trimită pe orice, nu avea încredere. Și eu aveam 15 sau 16 ani. În mine avea încredere, știa că sunt descurcăreț.

Mă trimitea pe mine tot timpul. Când am ajuns în Anglia acolo, ne-am suit pe feribot. Și în subordine eu aveam o grupă de copii de 12 sau 13 ani. La un moment dat l-am văzut pe unul că fură un parfum.

I-am zis: „Băi, fraiere. Vezi că ai o bară metalică pe sticluță, când trece de porți, sună. Și te prind.” Eu n-am avut nicio intenție, dar el a scos aia, și a ieșit afară cu parfumul, toată echipa de copii a văzut ce a făcut ala. Și toată lumea a zis că merge treaba”, a povestit actorul, acum în vârstă de 41 de ani.

A furat un tac de snooker

Astfel, s-a gândit să fure și el un tac de snooker, pasionat fiind de biliard.

 „Țin minte și acum că era un perete mare numai cu walkman. A trecut tot valul de echipe, că erau și rezerve, 22 de copii, și au mai rămas vreo 10 sau 12 care se bălăngăneau așa pe raft. Toată lumea a început să fure de acolo.

„Eu nu furasem niciodată. Nu știa lumea pe vremea aia de ce sunt în stare românii” Pasionat de biliard, primul lucru pe care actorul l-a furat șla 16 ani a fost un tac de snooker. „Țin minte și acum că era un perete mare numai cu walkman. A trecut tot valul de echipe, că erau și rezerve, 22 de copii, și au mai rămas vreo 10 sau 12 care se bălăngăneau așa pe raft.

Toată lumea a început să fure de acolo. Și am ajuns în Anglia și eu acum zic că îmi era așa…nu furasem niciodată, dar eram pasionat de biliard. Am intrat într-un magazin și am văzut un tac de snooker frumos, superb.

Era vreo 700 de lire. Eu știam biliard, l-am luat, m-am uitat, casieria era în spate, era un culoar cu haine, nu știa lumea pe vremea aia de ce erau în stare românii. L-am desfăcut, l-am băgat pe crac pe primul, pe al doilea… Băi, o adrenalină și niște emoții ce am avut atunci nu poți să îți dai seama. În momentul în care am ieșit afară: Așa ușor e? Și am zis că nu mă opresc”, a povestit actorul.

De ce a renunțat să mai fure

Cum nu avea de gând să se oprească din furat, a doua tentativă a sa a eșuat, iar experiența sa ca hoț în Anglia s-a încheiat brusc.

 „ (…) Și avea tata o secretară și mi-a zis să îi iau și ei o fustă. Am intrat, am luat fusta, am băgat-o în pantaloni, am ieșit cu fusta afară. Apoi a venit o angajată de acolo după mine, că am luat ceva fără să plătesc, i-am zis că sunt antrenor, că am copii cu mine.

Am luat-o pe stradă cu angajata să merg după copii înainte. Și era asta în partea stângă, secretara lui tata în mijloc și eu în dreapta. Și secretara avea o punga în mâna stângă, nu știam cum să îi zic să o mute pe dreapta ca să scot fusta și să o arunc.

Ea era panicată, cum eram și eu de altfel. I-am făcut semn până la urmă, am scos fusta din pungă și am aruncat-o sub o mașină”, a declarat actorul, care a povestit că o doamnă aflată în spatele lor i-a anunțat că le-a scăpat ceva pe jos, moment care s-a lăsat cu țipete și fugă. Augustin Viziru a povestit că acelea au fost cele mai urâte două ore din viața sa și că de atunci nu a mai repetat experiența.