Novak Djokovic, ironic la adresa formei fizice arătate de Rafael Nadal: „Nu este prima dată”. Spaniolul se plângea de mari probleme de sănătate

Novak Djokovic, ironic la adresa formei fizice arătate de Rafael Nadal: „Nu este prima dată”. Spaniolul se plângea de mari probleme de sănătate
Novak Djokovic nu este mirat de capacitatea aproape miraculoasă de refacere a lui Rafael Nadal în ciuda problemelor medicale pe care spaniolul le acuză

Novak Djokovic, ironic la adresa formei fizice arătate de Rafael Nadal. Campionul spaniol s-a impus în fața sârbului în sferturile de finală de la Roland Garros cu  6-2, 4-6, 6-2, 7-6 după o bătălie de 4 ore și 12 minute. Nadal se plângea înaintea partidei de problemele medicale ce-l chinuiesc de multă vreme. Novak Djokovic și-a lăudat adversarul pentru victorie, dar a lansat și o „săgeată” legată de starea fizică a lui Nadal, capabil de reveniri miraculoase pe terenul e tenis.

Novak Djokovic, ironic la adresa formei fizice arătate de Rafael Nadal

Novak Djokovic, ironic la adresa formei fizice arătate de Rafael Nadal. Spaniolul s-a impus în sferturile de finală de la Roland Garros cu 6-2, 4-6, 6-2, 7-6. Partida a durat 4 ore și 12 minute. Asta, după ce în optimi trecuse de canadianul Felix Auger-Aliassime, la capătul altor aproape 4 ore și jumătate de joc

Ibericul, care vineri va împlini 36 de ani, suferă de sindromul Muller-Weiss, o boală foarte rară. Boala se manifestă prin deformarea unuia dintre cele șapte oase ale labei piciorului Această maladie este incurabilă şi din acest motiv jucătorul spaniol a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice.

„Duelul cu Djokovic ar putea fi ultimul meu meci aici, la Roland Garros, și mi-aș dori să se joace ziua. Nu știu ce se va întâmpla în cariera mea, am trecut printr-un proces dificil cu piciorul, nu am nicio garanție. Vreau să mă bucur de tenis, vreau să joc în continuare și să îmi văd visul de a ajunge în fazele finale de la Roland Garros încă o dată”, spunea Nadal, înaintea prtidei cu Djokovic, citat de Eurosport.

„Nu este prima dată”

Novak Djokovic l-a felicitat pe Nadal pentru victorie.

„Felicitări! A fost cel mai bun jucător în momentele importante. Nu am început atât de bine, iar el a făcut-o. Am luat ceva avânt în setul doi, dar a reușit să-și ducă jocul la un alt nivel la începuturile setului.

A arătat de ce este un mare campion, fără îndoială a meritat, felicitări lui și echipei sale. Știu că aș fi putut juca mai bine, dar nu mi-am folosit șansele”, a spus Nole la conferința de presă

Dar Djokovic a lansat și o „săgeată” ca un semn de întrebare referitor la capacitatea fizică extraordinară a spaniolului de a reveni din situații medicale dificile. Sîrbul a declarat că nu e surprins de acest lucru, nefiind prima oară când se întâmplă astfel.

„Nu am văzut probleme (n.r. – probleme fizice la Nadal). Nu sunt surprins, nu este prima dată când este accidentat și revine destul de repede la 100%. Cred că mulțimea a contribuit foarte mult la revenirea din setul patru. Au fost 99,9% alături de el și l-au ridicat în momentele cruciale. L-au ajutat să-și găsească energia”, a spus Djokovic, la conferința de presă.

Spaniolul se plângea de mari probleme de sănătate

Novak Djokovic a fost criticat de Nadal în legătură cu scandalul declanșat la Australian Open pe tema nevaccinării sale. În același timp, spaniolul a revenit miraculos la turneul australian după ce cu doar cîteva luni înainte merge în cârje după o operație suferită la piciorul afectat de maladia sindromul Muller-Weiss.

Mai mult, marele rival al lui Djokovic a câștigat Australian Open într-o manieră senzațională, inclusiv după ce trecuse prin Covid-19 cu câteva săptămâni înainte. Nadal s-a impus în finală în fața lui Daniil Medvedev cu 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5, după nu mai puțin de 5 ore și 24 de minute.

În martie, Nadal a suferit o fisură a coastelor la turneul de la Indian Wells, din care și-a revenit din nou miraculos. Spaniolul a fost suspectat de-a lungul timpului de folosirea unor substanțe interzise, lucru nedovedit până acum. Acum, el se află doar două victorii de cel de-al 22-lea trofeu de Grand Slam din carieră.

În semifinalele de la Roland Garros, Rafael Nadal îl va întâlni, vineri, pe Alexander Zverev, care a pus capăt parcursului lui Carlos Alacaraz, noua senzație a tenisului mondial. Germanul s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, 4-6, 7-6.

Urmăriți Playtech.ro și pe