Cum a fost surprins ÎPS Teodosie în Ajun de Bobotează. La așa ceva sigur nu te așteptai VIDEO

Cum a fost surprins ÎPS Teodosie în Ajun de Bobotează. La așa ceva sigur nu te așteptai VIDEO
Ce a făcut ÎPS Teodosie în Ajun de Bobotează?

Ce a făcut ÎPS Teodosie în Ajun de Bobotează? Acesta i-a surprinși din nou pe români. Mulți dintre cei care l-au văzut nu au înțeles nici de această dată gestul său. Ce a făcut Arhiepiscopul? El nu înțelege mirarea oamenilor.

ÎPS Teodosie, gest neînțeles de români: ce a făcut în Ajun de Bobotează?

ÎPS Teodosie a șocat încă o dată pe toată lumea în Ajun de Bobotează. Acesta s-a urcat din nou pe cisternele cu apă pentru a sfinți aghiasma. Românii au fost uimiți și în anii trecuți când preotul a făcut același gest. ÎPS Teodosie a oficiat prima slujbă pentru sfințirea apei în data de 5 ianuarie.

Apa urmează să fie îmbuteliată în 150.000 de PET-uri, urmând ca sticlele să ajungă la enoriași în data de 6 ianuarie. Ierarhul s-a urcat și de această dată pe cisternele cu apă aduse special în fața Catedralei. Ariepiscopul nu înțelege mirarea tuturor atunci când el face asta pentru că susține că nu este niciun efort din partea sa.

„Unii se mai miră”

„Pentru mine nu este un efort să urc pe cisterne, dar unii se mai miră de ce urc. Trebuie apă pentru tot poporul. În mod canonic, Liturghia cuprinde şi Aghiasma. În mod excepţional azi voi merge şi la Hârşova.

Această apă sfinţită se ia pentru cei ce nu pot să se împărăşească, se ia ca mângâiere. De zi se ia până pe 14 ianuarie. Să trăiţi în curăţenie în această perioadă. Femeile care sunt în neputinţă nu pot să o ia.

Dacă vedeţi că oamenii se mai înghesuie, aceasta este evlavia, râvna să ajungem, să nu rămânem fără apă. Este obsesia omului care atunci îşi doreşte ceva foarte mult se grăbeşte să ajungă cât mai repede.

Nu interpretaţi ca o lipsă de civilizaţie sau de altceva această îmbulzeală, ci este tocmai râvnă. Şi în jurul Mântuitorului se îmbulzeau oamenii şi niciodată nu a făcut ordine”, a declarat ÎPS Teodosie la sfârșitul slujbei.

„Dacă anul trecut nu ne-am infectat peste 10.000 de oameni, nici anul acesta nu va fi cazul”

Tot în cursul zilei de azi, în jurul prânzului, ÎPS Teodosie va oficia o nouă slujbă de sfințire a apei la Hârșova, ulterior va arunca trei cruci. Cel din urmă a subliniat că apa sfântă și împărtășania nu sunt periculoase, amintind de anul trecut de Bobotează când mai bine de 10.000 de oameni au fost prezenți în sfânta zi de sărbătoare.

„Aghiasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici Aghiasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de rată ridicată a infectărilor. Dacă anul trecut nu ne-am infectat peste 10.000, câţi au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea”, a precizat episcopul Tomisului

Arhiepiscopul urmează să oficieze încă două slujbe de sfințire a apei. Astfel, în Portul Tomis sunt așteptați aproximativ 20.000 de credincioși.