ÎPS Teodosie, declarații ferme cu privire la certificatul verde introdus la Biserică: „Este o depărtare a creştinilor de Biserică”

ÎPS Teodosie, declarații ferme cu privire la certificatul verde introdus la Biserică: „Este o depărtare a creştinilor de Biserică”

ÎPS Teodosie și-a exprimat opinia pe tema introducerii certificatului verde pentru accesul în biserici. Pe acest subiect s-a discutat la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, în emisiunea la care a fost invitat și ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, despre certificatul verde

După părerea episcopului, certificatul verde este mai mult un act politico-administrativ cerut de politicieni, ci nu de medici, și îl consideră un abuz. De asemenea, ÎPS Teodosie consideră că vaccinarea și certificatul verde nu fac imun. Dimpotrivă, cei vaccinați se îmbolnăvesc mai ușor decât cei nevaccinați care stau la distanță, spune acesta.

„Impunerea acestui certificat verde la Biserică este o depărtare a creştinilor de Biserică mai rău decât în comunism. Comuniştii nu au făcut asta. Îi rog pe parlamentari să nu fie de acord cu obligativitatea certificatului verde pentru că este un act administrativ şi politic, nu este un act medical care absolvă de boală sau că acea persoană este imunizată. Sunt multe voci medicale care arată că acest vaccin scade imunitatea.”

ÎPS Teodosie le-a transmis ascultătorilor faptul că în America se fac anumite medicamente împotriva trombozelor, deoarece vaccinul produce tromboze mai devreme sau mai târziu, a completat acesta. De asemenea, a vorbit și despre vaccinul anti-covid-19.

„Avem atâtea cazuri de oameni vaccinaţi cu trei doze care au murit. Din ce ştiu de la medici, că m-am consultat, n-ar trebui să fie făcut vaccinul (de aceea unii mor după vaccin) fără o analiză (… ) Poţi să omori omul cu vaccinul”, a mai spus faţa bisericească.

ÎPS Teodosie, despre preoții care împărtășesc cu mai multe lingurițe

Prezent la Mănăstirea Colilia în urmă cu câteva zile, ÎPS Teodosie a precizat că nu îi va mai lăsa să slujească pe preoții care împărtășesc credincioșii cu mai multe lingurițe.

„Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar. Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă. Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa.

De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie. De aceea, din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.