îPS Teodosie l-a sunat pe Victor Ciutacu. Ce i-a putut spune: „Vestea sfârșitului de an”

îPS Teodosie l-a sunat pe Victor Ciutacu. Ce i-a putut spune: „Vestea sfârșitului de an”
ÎPS Teodosie, anunț neașteptat către Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu a vorbit despre apelul pe care l-a primit de la ÎPS Teodosie. Ce a ținut să-l anunțe personal pe acesta? Mulți dintre români au rămas fără cuvinte după cele auzite. Ce i-a putut spune acesta?

ÎPS Teodosie, apel neașteptat către Victor Ciudacu: ce i-a spus?

Victor Ciutacu a surprins pe toată lumea cu câteva detalii scoase dintr-o conversație telefonică. Acesta a împărtășit cu prietenii săi de pe rețelele de socializare care a fost una din cele mai mari realizări din anul 2021.

Jurnalistul a anunțat că a fost distins cu Cucea Dobrogei de către Arhiepiscopia Tomisului. Vedeta și-a exprimat mai apoi bucuria față de ceea ce i s-a întâmplat chiar în ultima zi din vechiul an.

Cel din urmă a mai precizat că însuși Înalpreasfințitul Teodosie i-a dat vestea personal, rămânând astfel plăcut surprins de apelul telefonic primit. El a mai subliniat că nu este familiarizat cu rânduielile bisericești, dar înțelege importanța statutului omului care l-a anunțat.

Victor Ciutacu s-a simțit măgulit de toate acestea și a mulțumit încă o dată pentru onoarea primită. Internauții s-au declarat surprinși de cele auzite și l-au felicitat pentru acestea.

”Vestea sfârșitului de an”

”Vestea sfârșitului de an pentru mine a fost că Arhiepiscopia Tomisului m-a distins cu Crucea Dobrogei. Si m-a bucurat și mai tare faptul că am aflat-o nu din vreun comunicat de presă impersonal, ci direct la îPS Teodosie.

Care a avut delicatețea să mă caute pe 31 decembrie (până m-a găsit și a durat ceva) să mă anunțe personal. Nu-s, de fel, familiarizat cu rânduielile bisericești, dar înțeleg că e cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului (dacă greșesc, să mă corecteze Eugen Tănăsescu) și că o voi primi pentru sprijinul pe care eu (născut evreu, botezat ortodox)

I-am acordat ortodoxiei în cel de-al doilea an al pandemiei. Scriu și aici, în rezumat, ce i-am spus si înaltului ierarh. Dincolo de obișnuitele politețuri de complezență, sunt realmente impresionat și onorat. Și voi face tot ce-mi stă în putință să ajung cât mai curând la Constanța să-mi ridic distincția.”, a scris prezentatorul TV, potrivit cancan.ro. 

„Are perfectă dreptate”

Amintim că jurnalistul a fost de-a lungul timpului de acord cu multe din afirmațiile lui ÎPS Teodosie. Jurnalistul chiar mărturisea în decembrie 2021 că aderă la opinia preotului cu privire la radicalizarea adusă de pandemie.

„Are perfectă dreptate ÎPS Teodosie atunci când remarcă faptul că, pe pandemia asta globală (vorba lu’ Jack Cristoiu), lumea s-a smintit. Nu se mai înțelege om cu persoană. Totul e în alb și negru. Nu mai există gri”, declara Victor Ciutacu în trecut.