Cum a fost arestat George Buhnici în Bulgaria și de ce: „Eram un infractor de drept comun”

Cum a fost arestat George Buhnici în Bulgaria și de ce: „Eram un infractor de drept comun”
Cum a fost arestat George Buhnici în Bulgaria și de ce

Cum a fost arestat George Buhnici în Bulgaria. Numele fostului jurnalist se află acum pe buzele tuturor, după declarațiile controversate la adresa femeilor care merg la mare, dar și despre soția sa, pe care a asemănat-o la trup cu o „minoră”. Puțini însă își mai amintesc de problemele prin care trecea în anul 2004, când a fost arestat în Bulgaria.

Cum a fost arestat George Buhnici în Bulgaria și de ce

George Buhnici este un fost prezentator de televiziune, actualmente vlogger. În vremea în care activa ca reporter, acesta a fost arestat în Bulgaria și a avut nevoie de ajutorul colegilor pentru a fi eliberat.

George Buhnici a întâmpinat mai multe probleme cu legea, în vremea când lucra la Pro TV, iar materialele exclusive filmate cu camera ascunsă l-au adus chiar în spatele gratiilor pentru o scurtă perioadă.

Fostul reporter și-a amintit însă întâmplarea aceasta, care l-a marcat profund. Se întâmpla în urmă cu 18 ani, când George Buhnici a avut parte de o surpriză neplăcută din partea polițiștilor bulgari.

La vremea aceea, lucra ca reporter la Pro Tv și realiza materiale cu camera ascunsă, în care prezenta anumite nereguli care se întâmplau în România. Iar la vămile Giurgiu și Ruse, orașul aflat în Bulgaria, situat chiar la granița cu România, s-au descoperit mai multe persoane care comercializau cartușe de țigări, în număr foarte mare.

După ce a terminat filmarea, fostul reporter și restul echipei au intrat pe teritoriul Bulgariei pentru a întoarce mașina, dar au fost opriți pentru un control de rutină. Polițiștii au descoperit atunci echipamentele de filmare și i-au arestat pe loc, pe toți cei aflați în mașină.

„Nu mâncasem nimic în afară de un colț de pâine și un capăt de salam obținute cu greu de avocați în seara arestării. Oricum nu îmi era foame. Eram un infractor de drept comun care moțăia pe un pat metalic fără saltea cu ochii pe pereții care păreau desenați cu resturi umane. WC-ul era un lux la discreția polițiștilor de pază. Somnul la fel”, rememora recent fostul reporter de la Pro TV pe blogul său personal.

Adrian Sârbu a intervenit pentru el

La vremea respectivă, camerele de luat vederi erau interzise în Bulgaria, fiind folosite doar de polițiști pentru filaj sau flagrant. Pe George Buhnici l-ar fi așteptat ani grei de închisoare, dacă nu ar fi intervenit însă Adrian Sârbu, pe atunci patronul postului de televiziune.

Scăparea fostului reporter a reprezentat însă un articol de lege, ce fusese ignorat inițial de autoritățile bulgare. În anul 2004, granițele erau considerate, se pare, spații publice, motiv pentru care oricine ar fi putut să filmeze fără probleme acolo. Ulterior, avocații au reușit să îl aducă acasă și să îl scape de acuzații.

„Am fost eliberat în baza unui articol introdus de curând în legea bulgară prin care granița era considerată spațiu public, iar eu, ca jurnalist, aveam voie să filmez pe spațiu public”, a declarat George Buhnici pentru Life.