17 apr. 2024 | 23:14

Cum a devenit Valeriu Gheorghiță medic militar. Celebrul doctor face dezvăluiri rare: „Familia mea nu avea o situaţie financiară fericită”

Monden
Cum a devenit Valeriu Gheorghiță medic militar. Celebrul doctor face dezvăluiri rare:
Noi dezvăluiri din viața lui Valeriu Gheorghiță. Cum a ales să practice profesia de medic militar. "Familia nu avea o situaţie fericită".

Este unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din România, figura lui fiind asociată cu pandemia de coronavirus, fiindcă a condus campania de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a făcut dezvăluiri rare despre viața sa personală, dar și profesională. „Familia mea nu avea o situaţie financiară fericită”.

Valeriu Gheorghiță, o nouă apariție în spațiul public

Valeriu Gheorghiță continuă să atragă atenția românilor chiar și după pandemia de coronavirus – de această dată, prin prisma relației amoroase pe care o are cu Monica Bîrlădeanu. Mulți români nu știu mai nimic despre el însă, fiindcă o perioadă lungă nu s-a aflat în atenția publică.

Medicul militar a făcut declarații rare despre viața lui personală, dar și profesională în podcastul DOC talk de la Digi24. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre începuturile sale ca medic, despre cum a ales această profesie, precum și despre unele detalii legate de familia lui.

Cum a ales să practice meseria de medic

Dorința de a fi medic s-a născut în sufletul lui Valeriu Gheorghiță pe vremea când avea 4-5 ani, potrivit declarațiilor sale. Nu și-a dorit nicicând o altă carieră. Sursa lui de inspirație a fost medicul de familie al părinților săi, în care mama lui avea maximă încredere.

Medicul de familie al familiei lui Valeriu Gheorghiță îi oferea mamei sale multă liniște sufletească, pe lângă tratamentul impus în unele cazuri. El oferea speranța că totul va fi bine, lucru care l-a inspirat pe coordonatorul campaniei de vaccinare să urmeze drumul profesional actual.

Motivul pentru care Valeriu Gheorghiță a ales Medicina Militară, în loc de cea clasică

Valeriu Gheorghiță a mărturisit că a ales să devină medic militar pentru a uşura bugetul familiei, în circumstanțele în care mai avea doi frați studenți, iar părinții săi nu dispuneau de resurse financiare abundente pentru a-i susține la un nivel foarte înalt.

„Medic militar am ajuns printr-o conjunctură legată de uşurinţa de a fi şcolarizat, de a fi student. Părinţii mei nu aveau o situaţie financiară fericită în perioada în care eram trei copii studenţi. Era foarte complicat. Astfel, am ales să fac Facultatea de Medicină Militară”

Studiind medicina militară, Valeriu Gheorghiță a beneficiat de cazare și masă în timpul facultății. Ulterior, și-a dat seama că nimic nu este întâmplător și că, de fapt, acesta era drumul pe care trebuia să îl urmeze. Nu i-a fost greu să o facă, fiindcă i-a plăcut foarte mult școala.

„Am avut parte de o facultate fabuloasă, de dascăli minunaţi, colegi buni, la Târgu Mureş. Şi de un oraş liniştit, ceea ce s-a pliat perfect pe felul meu de a fi”

Medicul militar și-a dorit să fie, de fapt, chirurg

Valeriu Gheorghiță a devenit cunoscut la scară largă în România, după ce a fost ales drept coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19. Astfel, s-a descoperit și că acesta a activat ca medic rezident Boli Infecţioase în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş.

Specialistul a explicat în podcastul citat că nu și-a dorit să urmeze această specializare. S-a pregătit pentru Chirurgie, însă când a dat rezidențiatul nu au fost scoase locuri pentru această ramură. Astfel, a intrat la Boli Infecțioase. Valeriu Gheorghiță a spus că, ulterior, totul a venit de la sine.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Capital.ro
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor. Simona Bucura Oprescu: ”Reducerea vârstei este de 10 sau de 20 de ani!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Apare o nouă TAXĂ . Ce vor plăti românii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro