Cum a convins-o Costi Ioniță pe Cream să lupte împreună pentru Eurovision. „M-a vrăjit”. EXCLUSIV

Costi Ioniță se întoarce în forță în lumea Eurovision. Melodia sa, „România mea”, interpretată de un trio format din Cream, Minodora și Diana Bucșă, a intrat în semifinalele concursului național ce vor avea loc în februarie 2022.

Cum a convins-o Costi Ioniță pe Cream să lupte împreună pentru Eurovision

Costi Ioniţă revine în forță la finele acestui an în lumea Eurovision, cu care a mai cochetat de mai multe ori în ultimele două decenii. Dacă în 2003, spre exemplu, melodia sa era eliminată de un juriu exigent ce-i avea în componență printre alții pe Horia Moculescu și Marius Țeicu, în 2012 îi trimitea în finala internațională pe cei de la „Mandinga”, cu melodia „Zaleilah”.

„România mea”, cu Cream, Minodora și Diana Bucșă

De data asta, la finele unui an de succes pentru el, Costi Ioniță a creat o nouă melodie, în stilul său personal, intitulată „România mea”, interpretată de Cream, Minodora și Diana Bucșă. Una care a trecut de primul hop și s-a calificat în semifinalele competiției în urma cărora România își va decide la începutul lunii martie reprezentantul în finala de la Torino. De remarcat că va exista iar un vot al publicului, care își va putea exprima onlinea opțiunile, ceea ce constituie un mare avantaj pentru melodia lui Costi Ioniță.

Citește și: Record ireal pentru Costi Ioniță în cariera sa: „Nu știu câți români se pot lăuda cu acest lucru”

„M-a vrăjit”. EXCLUSIV

Ce spune Cream despre noua provocare

La rândul ei Claudia Pavel, alias Cream, a declarat pentru impact.ro că noua melodia se va număra cu siguranța printre favoritele concursului. „E o piesă cu totul aparte, care mi-a plăcut din prima clipă în care am ascultat-o. Și colaborarea noastră, a interpreților, e fără precedent. Avem deja semnale că diaspora a primit-o cu inima deschisă și cu mare bucurie. Aș spune că deja diaspora iubește această piesă și de îndată ce va fi și mai bine popularizată cred că va avea un impact aparte și asupra publicului din țară. Pur și simplu, Costi Ioniță m-a vrăjit cu această melodie și am spus foarte repede că accept să o cânt. Veți vedea curând că nu există exagerări în ceea ce v-am spus!”,a precizat Cream.

Stilul „happy-tone”

„România mea” ar putea fi inclusă în noul stil muzical promovat în decursul acestui an de Costi Ioniță, unul pe care el însuși la calificat drept ”happy-tone”. Un stil despre care în aprilie declara, la scurtă vreme după lansarea hitului „Fericire/Bună dimineața”, următoarele: „Când m-am întors în România, la finele lui 2019 sau începutul lui 2020, m-a surprins foarte tare starea generală de lucru. Parcă nu mai ştiam să ne bucurăm, să fim veseli. O generaţie întreagă era tristă. Oriunde mă uitam, întâlneam numai feţe triste, posace. Parcă uitasem bucuria, parcă nu mai exista nimic de genul acesta! Şi nu spun vorbe mari. Situaţia nu putea continua! Aşa mi-a venit ideea de a lansa melodii în genul happy-tone, cum e şi această ultimă melodie”.

Semifinalele în februarie, finala în martie

La cei 43 de ani ai săi, Costi Ioniță a demonstrat și în 2021 că poate fi nu doar o veritabilă maşină de făcut bani, ci și un creator performant de muzică cu mare căutare. În 2021, chiar luna trecută, a primit o nominalizare la Premiile Grammy 2022, în calitatea sa de producător și compozitor al albumului intitulat „10” al artistei jaimaicane Spice, în care aceasta apare alături de Shaggy și Sean Paul. Pe plan intern, lumea nu a uitat încă linia melodică a unuia dintre hiturile anului, melodia „Fericire/Bună dimineaţa”, lansată în primăvară, în care a distribuit-o pe Loredana Groza alături de nume sonore ale muzicii de manele în frunte cu Jador, Florin Salam, Vali Vijelie, Adi de la Vâlcea, Nicu Paleru, Culiță Sterp sau Jean de la Craiova. Plus Costi Ioniță, în carne și oase.

Semifinalele concursului Eurovision pe plan național vor avea loc în februarie 2022, iar marea finală, la 5 martie 2022. Melodia câștigătoare va reprezenta România la Eurovision 2022, ce va avea fazele finale între 10 și 14 mai, la Torino.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI