Cum a apărut Vladimir Putin, într-un spital din Rusia. Imaginea care s-a viralizat pe internet

Cum a apărut Vladimir Putin, într-un spital din Rusia. Imaginea care s-a viralizat pe internet
Cum a apărut Vladimir Putin, într-un spital din Rusia. Imaginea care s-a viralizat pe internet

În timpul unei vizite la un spital care trata pacienți coronavirus, președintele rus Vladimir Putin a purtat un costum de protecție și o mască respiratorie, în condițiile în care primarul Moscovei a precizat că focarul din capitala rusă este mai grav decât estimările inițiale.

Cum a apărut Vladimir Putin, într-un spital din Rusia

În timp ce a vizitat pacienții care au primit tratamentul pentru Covid-19 într-un spital din Moscova, Vladimir Putin și-a schimbat obișnuita cămașă și cravată cu un echipament de protecție complet, scrie RT, citat de Mediafax.

Astfel că, înconjurat de personalul spitalului, președintele rus s-a costumat în combinezon galben, fiind echipat și cu o mască respiratorie, înainte de a vizita pacienții din centrul de tratament din zona Kommunarka din Moscova.

Înainte de a efectua această vizită, Vladimir Putin a mai avut o întâlnire cu membrii grupului de lucru din Rusia în ce privește combaterea virusului Covid-19, la care au participat primarul Moscovei, pe nume Serghei Sobyanin, dar și viceprimarul Tatyana Golikova şi ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko.

sursa foto: Agerpres
sursa foto: Agerpres

Vladimir Putin, mulțumit de spitalul din Kommunarka

În urma acestei întâlniri, Putin a decis că dorește să verifice situația implementării măsurilor, spunându-le colegilor: ”Hai să vedem Kommunarka ” (n.red. spitalul care tratează bolnavii cu coronavirus).

Vladimir Putin i-a spus directorului de spital că este mulțumit de modul în care progresează lucrurile, dar și că spitalul este organizat bine, iar personalul medical „ştie ce să facă, cum să facă, au tot ce au nevoie şi pot folosi eficient echipamentele existente”.

În plus, directorul spitalului i-aa traansmis lui Vladimir Putin că sunt posibile două scenarii: fie focarul urmărește modelul asiatic și se reduce destul de repede, fie urmează o evoluție ascendentă, ca în Italia. Acesta a maai spus că cel mai important lucru este ca un medicament să fie gata pentru scenariul cel rău.

Menționăm că până la sfârșitul săptămânii, se estima că la Moscova vor fi efectuate 13.000 de teste Covid-19. Minstrul Sănătății a afirmat că Moscova va avea 5000 de paturi disponibile pentru pacienții cu Covid-19 în următoarele trei săptămâni-o lună de zile. În plus, directorul spitalului i-a mai spus lui Putin că 70 de persoane au fost deja externate din spital în ultimele 24 de ore, cu alte 29 de internări.