Cum a apărut Liviu Dragnea în fața judecătorilor. Nu avea cătușe la mâini. Scenă incredibilă cu fostul șef PSD

Cum a apărut Liviu Dragnea în fața judecătorilor. Nu avea cătușe la mâini. Scenă incredibilă cu fostul șef PSD
Liviu Dragnea, la costum și cravată în fața judecătorilor

Liviu Dragnea a fost scos din Penitenciarul Rahova, joi dimineață, pentru a fi dus în fața judecătorilor de la Tribunalul București. Fostul lider al PSD a fost transportat cu duba Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și a apărut în fața magistraților fără cătușe, fiind flancat de 7 jandarmi și gardieni de la Rahova.

Liviu Dragnea, la costum și cravată în fața judecătorilor

Fostul lider al PSD are calitatea de martor în dosarul în care fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, este acuzat de fapte de corupție. Liviu Dragnea a fost scos din Penitenciarul Rahova, joi dimineață. El a fost urcat înt-o dubă ANP și dus la Tribunalul București, unde a apărut fără cătușe și flancat de 7 jandarmi și gardieni de la Rahova. Dragnea s-a îmbrăcat cu un costum de culoare închisă, cămașă albă și cravată.

Judecătorii au amânat audierea lui Liviu Dragnea, întrucât la proces trebuie să ajungă și Victor Ponta, care are și el calitatea de martor în acest dosar. Judecătorul Zgondea Gheorghe Tudorel a decis ca ședința de judecată să fie secretă, având în vedere calitatea publică a martorilor din dosar. Procurorul de caz s-a opus deciziei, însă avocații lui Zgonea au fost de acord, iar accesul jurnaliștilor în sala de judecată a fost interzis.

Valeriu Zgonea este acuzat de DNA că în perioada în care o fost președinte al Camerei Deputaților a acceptat promisiunea făcută de un consilier județean de a primi foloase necuvenite în schimbul influenței pe care a dat de înțeles că o are asupra unor funcționari publici.

După ce va fi audiat ca martor în dosarul lui Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea va fi urcat din nou în duba ANP și dus înapoi la Penitenciarul Rahova, unde are de ispășit pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, condamnare primită în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Urmăriți Playtech.ro și pe