25 iun. 2020 | 13:10

Cum a apărut, de fapt, numele mașinilor Mercedes. Povestea fetiței care a inspirat tot

News
Cum a apărut, de fapt, numele mașinilor Mercedes. Povestea fetiței care a inspirat tot
Cum a apărut, de fapt, numele mașinilor Mercedes. Povestea fetiței care a inspirat tot

Majoritatea brandurilor cunoscute azi, poartă un nume de familie. Dar acesta nu este și cazul omului de afaceri Emil Jellinek, care și-a găsit inspirația după prenumele fiicei sale, pe vremea când aceasta avea numai 11 ani. Încă de când s-a născut, a realizat că îi va purta noroc în viață.

Cum a apărut numele mașinilor Mercedes-Benz

Emil Jellinek s-a născut la Leipzig, în Germania, pe data de 6 aprilie 1853. În copilărie, acesta a luat lecții particulare vreme de câțiva ani, dar mai târziu i-a fost greu să rămână și să învețe la școală. La numai 17 ani, a fost angajat ca funcționar al companiei feroviare Rotkosteletz Nord-Vest și a plecat de acolo după doi ani. Emil Jellinek a plecat la Tetouan, în Maroc, ca agent consular și s-a căsătorit cu o franțuzioaică, notează Mercedes-Benz.com.

Mercedes Jellinek, fiica omului de afaceri, s-a născut în anul 1889. iar tatăl ei a simțit mereu că fata avea să îi poarte noroc.

Afacerile lui au fost atât de profitabile, încât s-a mutat la Nisa, în Franța, de unde și-a cumpărat și primul vehicul: un triciclu De Dion-Buton. A urmat apoi o Léon-Bollée cu trei roți, iar apoi o trăsură marca Benz cu patru locuri. Un articol din ziar i-a atras atenția lui Jellinek asupra Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG). În anul 1897, aacesta a călătorit în districtul Cannstatt din Stuttgart ca să viziteze fabrica Daimler și pentru a comanda primul său autoturism Daimler.

Mașina, cu o viteză maximă de 24 km/h s-a dovedit a fi lentă pentru Emil Jellinek, cerând o viteză maximă de 40 km/h și comandând alte două vehicule: Daimler ”Phoenix”.

Acesta avea și o casă mare la Nisa și relații bune cu cei care făceau parte din lumea finanțelor internaționale și și-a mărit activitățile de tranzacționare auto, promovând și vânzând vehicule Daimler începând cu anul 1898. Apoi, a început a avea o pasiune pentru cursele de mașini.

Astfel, Jellinek și DMG au încheiat un acord care se referă la vânzarea de vehicule și motoare. Mai mult, au convenit să dezvolte o nouă formă de motor care să poarte numele ”Daimler-Mercedes”. După aproximativ două săptămâni, Jellinek a comandat 36 de vehicule pentru un preț total de aproximativ trei milioane de euro, în banii de astăzi.

I-a pus numele fiicei lui

Câteva săptămâni mai târziu, acesta a comandat încă 36 de vehicule, toate cu motoare de opt cai putere. În anul 1901, DMG a livrat și prima mașină echipată noul motor lui Jeliinek, o mașină de curse de 35 cai putere, căreia i-a pus numele Mercedes, după numele fiicei lui. Acest prim Mercedes. dezvoltat de inginerul șef al DMG, Wilhelm Maybach, a provocat senzație pe măsură ce noul secol a trecut. Cu centrul de greutate scăzut, cadrul de oțel presat, motor ușor, dar puternic, așa cum este recunoscut drept primul automobil modern.

Mașinile de curse Mercedes s-au dovedit a fi imbatabile, iar asta a ajutat ca brandul să devină foarte cunoscut. Astfel, la data de 23 iunie 1902, ”Mercedes” a fost înregistrat ca nume de marcă și protejat legal pe 26 septembrie. În iunie 1903, Emil Jellinek a obținut și permisiunea de a se numi Jellinek-Mercedes în viitor.

În anul 1909, acesta s-a retras din activitatea auto și s-a dedicat îndatoririlor sale de șef aș consulatului austro-ungar din Monaco. Până la moartea sa, la 21 ianuarie 1918, Emil Jellinek a rămas un observator interesat al ingineriei auto. Ulterior, în urma colaborării lui Daimler cu inginerul Karl Benz, s-a trecut la brandul de Mercedes-Benz.

În anul 1929, fiica sa a murit din cauza cancerului osos, fără să împlinească vârsta de 40 de ani. În Stuttgart, Germania, se poate vizita muzeul Mercedes-Benz.

PlaySport
Smiley și Gina Pistol, ritual de exorcizare în Bali! Ce au făcut în vacanță
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
O nouă alianță se formează împotriva Beijingului. Cele trei zone cheie din Pacific în care ar putea izbucni conflictul cu China
Cancan.ro
Lavinia Pîrva are forme perfecte la 39 de ani! Soția lui Ștefan Bănică Jr. a făcut furori în costumul de baie
GSP.ro
Vedeta care a fost la FCSB - Universitatea Craiova: „Dacă mai vin la două meciuri, mă bag antrenor”
Stirile PROTV
Șirul lung de greșeli care ar fi făcut posibilă evadarea criminalului din București. Un șofer de TIR a alertat poliția
Romania TV
Gigi Becali i-a dat cu flit Anamariei Prodan! De ce nu vrea să fie naș la nunta cu Roland Garvril
Capital.ro
Intră în vigoare de la 1 IULIE. Este decizia pe care O AȘTEAPTĂ milioane de români
EVZ.ro
Cât va costa cazarea în minivacanță. Prețurile pe care le vor plăti românii
Adevarul
Tranq dope sau drogul „zombi” a ajuns pe pieţele din Europa. Substanţa care mănâncă, pur şi simplu, carnea
BZI.ro
Dănuţ Lupu riscă să ajungă iar la închisoare! Are un nou dosar penal
Spynews.ro
EXCLUSIV. Anamaria Prodan a cerut audierea Corinei Caciuc în divorțul cu Laurențiu Reghecampf. Declarații exclusive!
Libertatea.ro
„Mergi la vreo petrecere în pielea goală?”. A fost ridicată de poliția rusă, după ce a pozat provocator sub Podul Sf. Andrei din Moscova
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Doliu la Antena 1 si TVR. S-a stins o figura proeminentă a televiziunii românești
Redactia.ro
Stadion nou în România! Arenă de 40.000.000€ pentru o echipă din Liga 3: ”Nu mai există așa ceva în țară”
Digisport.ro
Cum și-ar fi înscenat moartea cele mai cunoscute vedete și personalități istorice. Cele mai ciudate teorii ale conspirației lansate de fani
Click.ro
De ce boală suferă fiul chef-ului Orlando Zaharia: „Doctorii fugeau de mine. Am dormit cu soția într-o mașină, în curtea spitalului”. Andreas are 18 ani
Viva.ro
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Horoscopul lui Dom’ Profesor – 11 aprilie 2024.  Despre flori
EVZ.ro
EXCLUSIV. Anamaria Prodan a cerut audierea Corinei Caciuc în divorțul cu Laurențiu Reghecampf. Declarații exclusive!
Spynews
MOMENT ISTORIC pentru acești proprietari de APARTAMENTE. A venit vestea pe care o așteptau de prea multă vreme: Am început demersurile
Capital.ro
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre condițiile pentru a ieși la pensie anticipat: ”Fără nicio penalizare”
Antena 3
Ce a făcut Cristina Ciobănașu după ce Vlad Gherman și Oana Moșneagu au devenit soț și soție. A uimit pe toată lumea
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
Crește sau NU salariul minim după alegeri. E SCANDAL în coaliția de guvernare
Mediaflux
EXCLUSIV. Anamaria Prodan a cerut audierea Corinei Caciuc în divorțul cu Laurențiu Reghecampf. Declarații exclusive!
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
Îți mai amintești de ispita Ramona de la Insula Iubirii? Ce mai face și cum arată acum femeia care i-a fost tentație lui Hamude
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro