Cum a ajuns un bărbat din Iași să fie declarat mort de către fiul său. Metoda inedită prin care a demonstrat judecătorilor că este în viață

Cum a ajuns un bărbat din Iași să fie declarat mort de către fiul său. Metoda inedită prin care a demonstrat judecătorilor că este în viață
Cum a ajuns un bărbat din Iași să fie declarat mort de către fiul său

Un bărbat din Iași le-a cerut judecătorilor un lucru inedit. Acesta a cerut ca tatăl său fie „readus la viață” după ce a fost declarat mort. Magistrații in cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Dan Petrariu.

Bărbat declarat mort de către fiul său

Bărbatul a fost declarat decedat după o acțiune depusă în instanță de fiul său. Ieșeanul a plecat la muncă în Iugoslavia. Trecuse mai mult timp fără ca bărbat să mai dea un semn de viață, așa că l-au declarat decedat. Procesul intentat de DLEP în numele lui Dan Petrariu a început anul trecut, pe 22 aprilie.

Reprezentanții DLEP Iași au cerut anularea hotărârii prin care a fost declarat decesul ieșeanului, el fiind declarat mort în regiunea fostei Republici Iugoslavia, pe 31 decembrie 1999, la solicitarea fiului său. În urmă cu câteva luni, Dan Petrariu, în vârstă de 64 de ani, a mers la Ambasada României din Muntenegru pentru a-și înnoi pașaportul.

A avut o mare surpriză atunci când autoritățile l-au anunțat că, în acte, este trecut drept mort. Pentru a fi ajutat, a apelat la DLEP Iași. Inițial, aceștia au formulat o cerere în numele lui Dan Petrariu, însă aceasta a fost respinsă.

A fost nevoie să-și arate tatuajul pentru a fi recunoscut

În urmă cu mai mult de 20 de ani, bărbatul a plecat la muncă în fostul spațiu iugoslav. Rudele nu au mai primit nici un semn de la acesta, iar fiul său a mers la judecătorie pentru a-l declara mort. Solicitarea a venit e fondul unei bănuieli că bărbatul ar fi decedat. Judecătoria Iași a admis cererea formulată, iar ieșeanul a fost declarat drept mort pe 7 mai 2013.

Pe baza acestei sentințe, certificatul de deces a fost emis pe 8 ianuarie 2015. Oamenii legii au constatat că bărbatul este de fapt în viață în momentul în care a vrut să-și înnoiască pașaportul. Ieșeanul are un picior amputat și nu are documente. A cerut să fie „înviat”, iar judecătorii au admis solicitarea, pe baza audierii bărbatului prin intermediul aplicației WhatsApp, potrivit „BZI„.

Pârâtul a fost audiat prin videoconferință, prin intermediul aplicației WhatsApp. Astfel, instanța a perceput personal că pârâtul este aceeași persoană cu cea din pașaportul emis pe acest nume. Totodată, din depoziția martorei a reieșit faptul că persoana audiată prin intermediul WhatsApp pare a fi soțul său, dar că nu este sigură, întrucât au trecut peste 20 de ani de când s-au văzut. Cu toate acestea, la solicitarea instanței, a menționat că știe că soțul său avea un tatuaj. Persoana audiată prin intermediul aplicației WhatsApp a arătat acel tatuaj martorei, iar aceasta a recunoscut tatuajul, spunând că soțul său este schimbat după 22 de ani.