Cum a ajuns pasărea care nu zboară pe cea mai inaccesibilă insulă din lume. Explicația e incredibilă

Cum a ajuns pasărea care nu zboară pe cea mai inaccesibilă insulă din lume. Explicația e incredibilă
Descoperire uriașă făcută de specialiști. Care este adevărul despre pasărea aflată pe cea mai inaccesibilă insulă din lume

Mulți oameni visează la vacanțe pe insule exotice și liniștite și speră să pornească în aventuri care întrec orice imaginație și să descopere tot felul de păsări și animale. Ființe uluitoare se află chiar pe cea mai inaccesibilă insulă din lume, care i-au fascinat chiar și pe specialiști.

Dezvăluiri despre pasărea aflată pe cea mai inaccesibilă insulă din lume. Cum a ajuns acolo, deși nu zboară

Tristan da Cunha este un grup de insule destul de izolat, aflat în Atlanticul de Sud. Din acesta fac parte insula principală, Tristan da Cunha, dar și Insula inaccesibilă, Insula Nightingale și Insula Gough. Ce s-a descoperit acolo i-a luat prin surprindere pe toți.

Mai exact, este extrem de greu să se ajungă pe Insula Inaccesibilă, dar nu imposibil. Oamenii de știință au descoperit acolo păsări mici, care nu zboară și se hrănesc cu viermi, fructe de pădure, semințe și nevertebrate. Prinderea lor s-a dovedit extrem de ușoară, căci specialiștii s-au folosit de o plasă.

Aceste păsări locuiesc doar pe Insula Inaccesibilă și nu au ajuns niciodată pe Insula Nightingale, chiar dacă acestea sunt învecinate. Iată că specialiștii au răspuns la o curiozitate pe care o au mulți oameni: cum au ajuns aceste păsări în respectivul loc dacă nu pot să zboare?

Ce au descoperit experții

Într-un articol publicat în ‘Molecular Phylogenetics and Evolution’, Marin Stervander, cercetător la Institutul de Ecologie și Evoluție de la Universitatea din Oregon a elucidat misterul. Alături de echipa sa, el a explicat că aceste păsări sunt înrudite cu alte specii care trăiesc în Uruguay și Argentina.

Mai exact, se pare că strămoșii păsărilor, care au fost numite Atlantisia rogersi în trecut, puteau zbura. Astfel, specialistul a demonstrat că aceste ființe au putut să ajungă în zbor pe Insula inaccesibilă, însă, la fel ca multe altele care trăiesc în locuri fără prădători, ele și-au pierdut capacitatea de a folosi aripile.

Ce au fost sfătuiți toți oamenii care vor să ajungă pe insula respectivă

De asemenea, Martin Stervander a mărturisit că numele păsărilor ar trebui să fie schimbat în Laterallus rogersi. Astfel, ținând cont că nu există niciun motiv pentru ca păsările să zboare, locul unde se află fiind lipsit de pericole, ele nu s-au mai folosit de această capacitate.

„Suntem destul de triști pentru că Atlantisia este un nume frumos, cu o istorie frumoasă.”, a spus specialistul, potrivit atlasobscura.com.

Mai mult, oamenii care locuiesc pe Tristan da Cunha evită introducerea unor potențiali prădători pe Insula Inaccesibilă pentru ca păsările să nu fie predispuse la dispariție. Totuși, riscul este scăzut, ținând cont de cât de greu se ajunge în respectivul loc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI