04 oct. 2021 | 15:18

Cum a ajuns Maia Morgenstern să mănânce pe bordură: ”O să fiu alături de ei”

Monden
Cum a ajuns Maia Morgenstern să mănânce pe bordură: ”O să fiu alături de ei”
Cum a ajuns Maia Morgenstern să mănânce pe bordură

Maia Morgenstern a ajuns să mănânce pe bordură, într-un gest de solidaritate față de persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală și care nu mai au voie în restaurante. Astfel, actrița a scris pe pagina de Facebook că va lua prânzul la bordură alături de prietenii care „nu pot o grămadă de lucruri”.

Cum a ajuns Maia Morgenstern să mănânce pe bordură

După ce autoritățile au anunțat că începând de duminică, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală nu mai au voie în restaurante, actrița Maia Morgenstern a postat pe Facebook un mesaj acid, în ce privește restricțiile pentru cei nevaccinați.

”La bordură. Astăzi voi lua prânzul la bordură. Împreună cu prietenii mei buni. Cei mai buni prieteni, cei mai dragi.„, a notat actrița, pe rețeaua de socializare.

”Nu vor să apară în poză. Și nici nu pot. Ei nu pot o grămadă de lucruri. Am fost alături de ei, invitată, alintată și răsfățată peste tot. Unde vrei și unde nu vrei. Pe atunci, în restaurante și stațiuni, la munte și la mare.

În excursii și la evenimente elegante. Și a fost tare bine.

Ei, acum o sa fiu și eu alături de ei, la bordură. Vom lua prânzul la bordură. Ceva, terrina sau fois gras, nițel caviar, camembert sau Boeuf Stroganoff. Sau un covrig. E bun cu must.

Vremea e frumoasă. Până pe la ora 20, când se lasă rece”, este mesajul pe care actrița l-a scris duminică.

Măsuri care au intrat în vigoare de ieri, în București

Conform măsurilor care au intrat în vigoare de duminică, în București, persoanele nevaccinate sunt ținute în case între orele 20:00 și 05:00. Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a constatat că la nivelul Municipiului București rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 02.10.2021, orele 1003 este de 8,28/1000 de locuitori, motiv pentru care, din 03.10.2021, ora 00.00 se dispun următoarele măsuri pentru o perioada de 14 zile, urmând ca acestea să fie reevaluate în acord cu reglementările legale care vor fi adoptate în materie.

  ”  1. (1) În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020, emis în temeiul art.13 și al art.71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARSCoV-2 este obligatorie  purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.
(3) În aplicarea prevederilor art. 3 alin. (8) Ordinul ministrului educației și al ministrului interimar al sănătății nr. 5338/1082 din 01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

2. (1) Activităţile de pregătire fizică în cadrul structurilor şi bazelor sportive, definite conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive organizate pe în Municipiul București, pot fi desfăşurate numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările  şi completările ulterioare;
(2) În condiţiile alin.(1) se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti, legitimaţi şi/sau de performanţă a activităţilor de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber, iar activităţile de pregătire fizică în spaţii închise sunt permise în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

3. În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu  participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe  de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. (…)”.

PlaySport
Ispita de la Insula Iubirii i-a luat mințile fostului campion al României! Milionarul a divorțat pentru Antonela, mai tânără cu 24 de ani
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu a renunțat la lenjeria intimă, rochia prea scurtă a arătat TOT
Digi24
O mireasă a murit la nunta ei. Dansa pe marginea piscinei, a alunecat și a căzut în apă
Cancan.ro
Prințul William, anunț de ultimă oră! Ce va face în premieră, după diagnosticul primit de Kate Middleton
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Cuplu-BOMBĂ în showbiz. Miliardarul s-a afişat cu noua iubită, fostă concurentă la o emisiune de vedete
Capital.ro
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la București
EVZ.ro
Vine vijelia peste România. Aduce și ninsori
Adevarul
Coranda, muntele mutat în goana după aur și metale prețioase. „Așa ceva nu s-a mai găsit în Europa“ VIDEO
BZI.ro
Ce poveste de dragoste a trăit Carmen Harra! Ce a făcut după ce a murit Virgil Nicodivi
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Libertatea.ro
Decizia care ar face ca procesul lui Vlad Pascu să se reia de la zero
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Digisport.ro
Recalcularea pensiilor. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Gmail introduce o nouă funcție. Ce se schimbă la adresele de email
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15 aprilie
Capital.ro
Mașinile din România care vor trebui să facă ITP-ul la șase luni. Legea a fost adoptată de Parlament
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! Alertă mondială! ÎNCEPE RIPOSTA
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro