Cum a ajuns Gigi Becali să spargă un geam de nervi. „Era conștient, dar pur și simplu nu se putea opri”

Cum a ajuns Gigi Becali să spargă un geam de nervi. „Era conștient, dar pur și simplu nu se putea opri”
Gigi Becali a avut, acum două decenii, o adevărată pasiune pentru jocurile de noroc de care a scăpat ulterior

Cum a ajuns Gigi Becali să spargă un geam de nervi. Patronul FCSB este cunoscut ca un om temperamental, iute la mânie. Dar, ajuns la 63 de ani și apropiindu-se tot mai mult de credință și biserică, latifundiarul a mai lăsat în urmă unele năravuri din alte vremuri. Era un timp în care Gigi Becali câștiga, dar mai ales pierdea averi la jocurile de noroc din cazinouri.

Cum a ajuns Gigi Becali să spargă un geam de nervi

Gigi Becali rămâne, nu doar un personaj controversat, dar și spumos. Dacă la ora actuală, latifundiarul nu mai lasă mătăniile din mână și se gândește să se retragă la mănăstirea pe care vrea să o facă în județul Vâlcea, pe vremuri avea alte pasiuni. Iar una dintre ele era cazinoul, unde câștiga și, mai ales, pierdea averi la jocurile de noroc.

Gigi Becali este pomenit în câteva rânduri în cartea scrisă de Codin Maticiuc , „Viața lui Nuțu Cămătaru: dresor de lei și de fraieri”. Becali și Nuțu Cămătaru – Ion Balint, pe numele adevărat – au fost apropiați acum 20-25 de ani, lucru pe care patronul roș-albaștrilor a vrut să-l bage „sub covor”, din cauza condamnărilor suferite de Nuțu Cămătaru și a renumelui dobândit.

Gigi Becali a fost nevoit, după apariția cărții menționate, să confirme că îl știa pe acesta, dar a lăsat impresia că era doar o cunoștință de la care mai împrumuta, uneori, sume de bani.

Doamne ferește! Pe Nuțu Cămătaru îl știu doar de la cazinou, îi mai ceream o sută, două de mii (de euro), apoi îi dădeam banii a doua zi. N-am avut altă relație cu Nuțu Cămătaru. Nu am vorbit cu el despre alte lucruri”, a spus Gigi Becali la Pro X.

„Era conștient, dar pur și simplu nu se putea opri”

Gigi Becali era, la începutul anilor 2000, un personaj care abia începuse să investească la Steaua/FCSB. Dar alături, de pasiunea pentru fotbal, milionarul din Pipera era cuprins și de „febra” jocurilor de noroc. Locul pe care îl frecventa des era Cazinoul Vernescu, pe Calea Victoriei. Conform Fanatik, într-una dintre seri, Becali a spart un geam cu fotoliul pentru că pierduse la jocurile de noroc. Episodul s-ar fi petrecut în urmă cu douăzeci de ani.

Seară de seară mergea în cazinouri, mai ales la Vernescu. Avea o zonă privată, doar pentru el, unde juca în principal ruletă, dar și black-jack. Pierdea sume mari de bani și la un moment dat s-a trezit într-o criză de lichidități. Avea două pasiuni, care la acea oră, îl costau enorm. Steaua, acolo unde încă nu pusese mâna pe hățuri, dar era nevoit să investească cât mai mult pentru a-și spori ulterior puterea ca și acționar și … jocurile! Era conștient de ceea ce făcea, dar pur și simplu nu se putea opri.

Țin minte că, la un moment dat, ca să scape cumva, a făcut intenționat un scandal monstru la Vernescu. Știa că îl vor pune pe black-list și spera ca astfel să nu mai poate intra ca să joace. Într-o noapte, după ce a pierdut tot, și-a luat bricheta Dupont și a aruncat-o în vitraliile respectivei locații. Bricheta de aur s-a lovit de o ramă și s-a îndoit, dar sticla tot nu s-a spart! De furie a luat un fotoliu și a intrat cu el direct printr-un geam! Țăndări l-a făcut! Evident că a fost dat afară și interzis, dar totul a durat maxim două săptămâni. Că doar ăia nu erau proști să piardă cloșca cu puii de aur!? Așa proceda și Giovani, dar ambii erau suspendați maxim o lună, după care erau reprimiți și redeveneau apți de joc”, scrie Fanatik, conform unei surse a publicației.

Gigi Becali s-a îndepărtat de patima jocurilor de noroc odată cu dorința sa de a intra în politică. El și-a înființat chiar și un partid politic, Partidul Noua Generație. A candidat chiar și la alegerile prezidențiale din 2004 și 2009. Între 2009-2012 a fost membru al Parlamentului European și, între 2012-2013, senator în Parlamentul României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI