Cum a ajuns Gică Hagi să fie ”arătat cu degetul” în presa din Germania. Cine e de vină

Cum a ajuns Gică Hagi să fie ”arătat cu degetul” în presa din Germania. Cine e de vină
Ce s-a aflat despre Gică Hagi abia acum

Gică Hagi a ajuns cunoscut datorită talentului său pe terenul de fotbal. Idol în România și Turcia, acesta a urcat pe culmile succesului și a rămas în gândurile tuturor ca unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, dar puțini știu ce a aflat presa din Germania despre el.

Gică Hagi, discutat în presa din Germania. Care este motivul

Regele fotbalului românesc a reușit să ducă echipa națională în șase turnee finale și a adunat 124 de selecții și 35 de goluri în perioada 1983-2000, când a participat la Euro 1984, CM 1990, CM 1994, Euro 1996, CM 1998 și Euro 2000. Mulți români au trăit alături de el aceste evenimente spectaculoase.

Multe povești s-au adunat pe vremea Generației de Aur, iar acum, la mulți ani mai târziu, detalii inedite au ieșit la iveală. Totuși, se pare că unele nu sunt chiar așa de bune, așa că Gică Hagi a fost dat de gol chiar de Marcel Răducanu, care a susținut un interviu pentru presa din Germania.

Marcel Răducanu, dezvăluiri din perioada Generației de Aur

Marcel Răducanu s-a stabilit de mult timp peste hotare, iar acum a dezvăluit de ce și-a dorit să plece din țară. Acesta a jucat mulți ani la Dortmund, mai exact în perioada 1982-1988, însă a rămas cu puține selecții la naționala României, anume 21.

„Îmi propusesem de multă vreme să părăsesc țara. Decisiv pentru mine a fost un meci cu Anglia, pe Wembley. Am fost lăsat să ‘fierb’ pe bancă, deși eram în mare formă, iar cu un an înainte fusesem desemnat ‘Jucătorul anului’.

Selecționerul primise se pare ordin de la șefi să mă demoralizeze, să mă umilească fiindcă îmi permiteam adesea să fac afirmații critice. Atunci mi s-a umplut paharul.”, a spus Marcel Răducanu pentru presa din Germania, potrivit GSP.

Marcel Răducanu: ‘Hagi și alți jucători au fost împotrivă’

Totuși, există și un motiv pentru care Marcel Răducanu nu a mai fost luat în calcul pentru naționala României. Se pare că în perioada Generației de Aur se formase un anumit grup, condus chiar de Gică Hagi, așa că fotbaliștii care nu îi mulțumeau pe cei care făceau parte din gașcă nu erau chemați la lot.

„Înaintea Mondialului din 1990, selecționerul de atunci, Emerich Ienei, m-a invitat în minicantonamentul naționalei de la Munchen.

Dar când am ajuns acolo, mi-a spus că nu poate să mă ia la turneul final, fiindcă Hagi și alți jucători au fost împotrivă, pe motiv că nu jucasem în preliminarii.”, a mai zis Marcel Răducanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI