Cum a ajuns de fapt Viorica Dăncilă să ocupe funcția de premier al României. Dragnea a dezvăluit în sfârșit tot

Cum a ajuns de fapt Viorica Dăncilă să ocupe funcția de premier al României. Dragnea a dezvăluit în sfârșit tot
Liviu Dragnea, totul despre momentul în care Viorica Dăncilă a fost propusă pentru funcția de premier

Mai multe detalii au ieșit la iveală despre momentul în care Viorica Dăncilă a fost desemnată pentru funcția de premier al României. Au existat mai multe zvonuri prin care se înțelegea că Irina Tănase a avut un rol decisiv cu privire la această alegere, dar fostul lider PSD le-a demontat.

Liviu Dragnea a spus adevărul. Cum a ajuns Viorica Dăncilă să fie desemnată în funcția de premier

Liviu Dragnea a mărturisit că Viorica Dăncilă a ajuns să fie desemnată pentru funcția de premier după ce Ionel Arsene a lansat această propunere. Inițial, imediat după demisia lui Mihai Tudose, liderii politici și-au exprimat acordul pentru Carmen Dan, însă situația s-a schimbat radical în doar câteva ore.

„Nu. Mă gândeam să nu răspund la întrebarea asta că îmi produce aşa o stare neplăcută. Pot să spun acum pe scurt istoria cum s-a născut ca şi premier doamna Viorica Dăncilă.

Eram într-o seară de dinaintea Comitetului Executiv de a doua zi după ce îşi dăduse demisia Mihai Tudose, era mai mulţi colegi şi am rugat să facem o listă scurtă cu nişte potenţiali prim-miniştri.

Un coleg a insistat în permanenţă ca pe acea listă să fie trecută şi Viorica Dăncilă, este un om pe care cred că îl cunoaşteţi, domnul Ionel Arsene, acum e preşedinte de Consiliu Judeţean la Neamţ. A insistat întruna.”, a spus Liviu Dragnea la ’40 de întrebări cu Denise Rifai’.

Ce decizie a fost luată după demisia lui Mihai Tudose

De asemenea, fostul lider politic a explicat că Ionel Arsene a insistat ca Viorica Dăncilă să fie propusă pentru respectiva funcție. Într-un final, Liviu Dragnea a analizat totul și a luat decizia finală.

„În final, după câteva ore de discuţie, am ajuns toţi la concluzia că a doua zi o să propunem colegilor din Comitetul Executiv Naţional ca şi variantă pe Carmen Dan.

Au plecat toţi şi cu totul întâmplător domnul Ionel Arsene a mai rămas, insistând totuşi să mergem cu Viorica Dăncilă.

Sigur că decizia finală de propunere nu a fost a lui, a fost a mea. Ne-am despărţit pe la 3 dimineaţa, la 5 şi ceva m-am trezit şi am tot analizat, în sfârşit, am rămas cu ideea Viorica Dăncilă.”, a afirmat Liviu Dragnea.

„Nu are nicio legătură Irina Tănase”

Mai mult, fostul președinte al Partidului Social Democrat a explicat că iubita lui, Irina Tănase, nu a avut nicio legătură cu funcția pe care a ocupat-o Viorica Dăncilă.

„Nu are nicio legătură Irina Tănase cu asta. Minciunile astea s-au mai spus că ea trimitea mesaje. Cui naiba trimitea mesaje? (…)

Ea nu îmi zicea nimic despre politică deoarece ştia că nu pot lăsa condus de o femeie în politică, de femeia cu care trăiesc.”, a mai spus el la Kanal D.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI