Culmea croșetării: a împletit un corp uman de la zero, cu toate organele

În cazul în care ai considerat vreodată că te pricepi la croșetare sau ai încredere în abilitățile mamei tale în domeniu, proiectul elaborat al unui artist canadian ți-ar putea schimba părerea.

Creația din imaginile alăturate s-ar putea număra fără probleme printre cele mai complexe proiecte de croșetare. A fost realizată de Shanell Papp din Canada și este intitulată Bawdy. Proiectul este o reproducere la scară a corpului uman, cu toate organele interior de culori diferite. Acestea pot fi îndepărtate pentru o analiză mai atent.

crochet-skeleton-shanell-papp-5

Întregul proiect a început în 2005 ca un experiment de cercetare. Inițial, a fost vorba doar de schelet, dar nu a durat mult până când organele și scheletul au ajuns să fie dezvoltate simultan. Shanel Papp a lucrat la Bawdy pe vremea când era studentă la Universitatea din Lethbridge. În total, au fost necesare aproximativ opt luni pentru finisarea proiectului.

Proiectul a fost prezentat ca o instalație de artă modernă, pe o targă, cu toate organele în interior. Părea ca o scenă de desene animate desprinsă dintr-o morgă. ”Înainte să realizez această lucrare, am fost întotdeauna interesantă de istoria medicinei, Frankenstein, Renașterea italiană, perioada victoriană, nașterea industrializării (producerea de textile), investigațiile criminalistice, practicile mortuare și muzeele.”, a explicat Papp pentru publicația Designboom. ”Am făcut această lucrare pentru a-mi explora propriul interes în corpul uman.”, a concluzionat artista.

În mod previzibil, Shanell Papp este foarte mândră de lucrarea ei, mai ales că nu a învățat-o nimeni să croșeteze. A fost autodidactă în acest domeniu începând de la vârsta de 9 ani. Reproducerea ei incredibil de detaliată a corpului uman arată ce este posibil cu lână și instrumente de croșetat. Ai putea-o considera o sculptură împletită, o dovadă de imaginație creativă și abilitate tehnică. Începând cu lucrăriel lui Leonardo da Vinci care își lua inspirația din cadavre și până la această lucrare a lui Papp, este evident că fascinația artiștilor pentru corpul uman se va domoli curând.

crochet-skeleton-shanell-papp-1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI