Culmea croșetării: a împletit un corp uman de la zero, cu toate organele

Autor: Puiu Alexandru - 08:00, 22 iul. 2019

În cazul în care ai considerat vreodată că te pricepi la croșetare sau ai încredere în abilitățile mamei tale în domeniu, proiectul elaborat al unui artist canadian ți-ar putea schimba părerea.

Creația din imaginile alăturate s-ar putea număra fără probleme printre cele mai complexe proiecte de croșetare. A fost realizată de Shanell Papp din Canada și este intitulată Bawdy. Proiectul este o reproducere la scară a corpului uman, cu toate organele interior de culori diferite. Acestea pot fi îndepărtate pentru o analiză mai atent.

crochet-skeleton-shanell-papp-5

Întregul proiect a început în 2005 ca un experiment de cercetare. Inițial, a fost vorba doar de schelet, dar nu a durat mult până când organele și scheletul au ajuns să fie dezvoltate simultan. Shanel Papp a lucrat la Bawdy pe vremea când era studentă la Universitatea din Lethbridge. În total, au fost necesare aproximativ opt luni pentru finisarea proiectului.

Proiectul a fost prezentat ca o instalație de artă modernă, pe o targă, cu toate organele în interior. Părea ca o scenă de desene animate desprinsă dintr-o morgă. ”Înainte să realizez această lucrare, am fost întotdeauna interesantă de istoria medicinei, Frankenstein, Renașterea italiană, perioada victoriană, nașterea industrializării (producerea de textile), investigațiile criminalistice, practicile mortuare și muzeele.”, a explicat Papp pentru publicația Designboom. ”Am făcut această lucrare pentru a-mi explora propriul interes în corpul uman.”, a concluzionat artista.

În mod previzibil, Shanell Papp este foarte mândră de lucrarea ei, mai ales că nu a învățat-o nimeni să croșeteze. A fost autodidactă în acest domeniu începând de la vârsta de 9 ani. Reproducerea ei incredibil de detaliată a corpului uman arată ce este posibil cu lână și instrumente de croșetat. Ai putea-o considera o sculptură împletită, o dovadă de imaginație creativă și abilitate tehnică. Începând cu lucrăriel lui Leonardo da Vinci care își lua inspirația din cadavre și până la această lucrare a lui Papp, este evident că fascinația artiștilor pentru corpul uman se va domoli curând.

crochet-skeleton-shanell-papp-1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI