Cui i-a cerut David Popovici primul autograf: „Îmi era tare rușine”

Cui i-a cerut David Popovici primul autograf: „Îmi era tare rușine”
David Popovici a devenit dublu campion mondial după ce a câștigat probele de 100 și 200 metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta

Cui i-a cerut David Popovici primul autograf. Înotătorul de 17 ani a fost primit ca un adevărat erou, duminică seară, la Aeroportul „Henri Coandă”, la revenirea de la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Popovici a cucerit două titluri mondiale după ce s-a impus în probleme de 100 și 200 metri liber. David Popovici s-a arătat încântat că a devenit idolul multor copii români, dar a dezvăluit și un episod inedit, din 2016, când l-a abordat pe idolul său de atunci.

Cui i-a cerut David Popovici primul autograf

Cui i-a cerut David Popovici primul autograf. Sportivul român a făcut istorie după ce a devenit dublu campion mondial, fiind doar al doilea înotător din istorie care s-a impus în probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție a Mondialelor de natație.

Adolescentul de 17 ani a recunoscut că cel mai mare vis al său, dincolo de titluri, este să devină cel mai rapid înotător din istorie,.

„Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu. Cumva, acum, la Budapesta, am reușit să fac o bifă pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil.

Cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate, într-o probă, ar fi super, iar dacă ar fi în mai multe probe, ar fi „mai super”. Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm”, a mărturisit campionul român, la conferința de presă de la aeroport, conform playsport.ro.

„Îmi era tare rușine”

David Popovici s-a arătat onorat de faptul că a devenit idol pentru mulți copii. El a dezvăluit, însă, un episod din 2016, când a cerut un autograf idolului său de atunci, nimeni altul, decât colegul de lot și de la CS Dinamo, Robert Glință (25 de ani), ocupantul locului 5 la 50 metri spate, la Campionatul Mondial.

„Voi continua să fac asta pentru că eu, la rândul meu, am avut idoli. Sunt onorat să fiu numit idolul unor copii. Îmi aduc aminte când l-am văzut prima dată pe Robert Glință, în 2016, la Internaționalele României, ținute la bazinul de la Dinamo, că îmi era tare rușine să cer o poză cu el, să cer un autograf.

Ai mei m-au împins, așa cum fac și acum părinții cu copii care vor să facă poze cu mine: „Hai, hai, fă poză cu el”, „Dar nu vreau să merg”, „Du-te, du-te, că e ok”. Și a fost foarte ok, pentru că Robert a fost și este un băiat foarte deschis, e și el idolul multor copii”, a precizat David Popovici.

David Popovici și-a mărturisit speranța ca el și Robert să devină cei mai mari idoli din sport. El a recunoscut că mai păstrează autograful acestuia prin sertare.

„ încă îl am undeva, prin sertare”

Sper ca, împreună, să fim cei mai mari idoli din sport, poate. Robert mi-a spus atunci că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată și încă îl am undeva, prin sertare.

E un lucru frumos să ai idoli și oameni pe care poți să-i urmărești cu sufletul la gură și care să te inspire atât de tare, cum sper că fac și eu acum”, a mai spus David Popovici.

David Popovici a fost felicitat de Robert Glință pentru performanțele sale. Glință, campion european, în 2021, la 100 metri spate, i-a mulțumit dublului campion mondial că este contemporan cu el.

„Sunt recunoscător pentru toata susținerea. Eu am o istorie de participare la Campionatele Mondiale, dar niciodată nu ne-am confruntat cu o așa masă mare care să ne susțină. Niciodată nu m-am simțit atât de special.

Nu am avut această împingere de la spate până acum și să obțin cele mai bune rezultate. Asta este și datorită lui David acum. Nici eu nu aș fi reușit mai mult fără voi. Am încercat să obțin cel mai bun rezultat de care sunt capabil. Îți mulțumesc, David, că sunt contemporan cu tine”, a declarat Robert Glință, la revenirea în țară.