Cu cine merge mereu pe stradă soția lui Traian Băsescu. Ce plan a avut în această săptămână

Cu cine merge mereu pe stradă soția lui Traian Băsescu. Ce plan a avut în această săptămână
Maria Băsescu, la cumpărături sub protecția SPP

Maria Băsescu, fost Primă Doamnă, a fost întotdeauna o persoană discretă. În timpul celor două mandate de Președinte ale soțului ei, Maria Băsescu a fost văzută foarte rar în spațiul public. Dar de data asta a fost surprinsă în București, căutând cadouri de Crăciun. Partea inedită este că nu era singură, ci însoțită.

Maria Băsescu, la cumpărături sub protecția SPP

În Constituția României este prevăzut ca un fost Președinte de Stat, chiar și după terminarea mandatului, să aibă parte de protecția ofițerilor din cadrul SPP (Servicul de Pază și Protecție). Maria Băsescu, soția fostului Președinte Traian Băsescu, ca de altfel și acesta, de fiecare dată când se deplaseasză undeva, este însoțită de ofițerii SPP.

Astfel se face că a fost surprinsă prin magazinele bucureștene, în căutare de cadouri pentru cei dragi, însoțită. Un ofițer SPP a însoțit-o permanent pe fosta Primă Doamnă decisă să meargă la cumpărăturile de sărbători.

Regulamentar, cu masca de protecție pe față Maria Băsescu a cumpărat câte ceva pentru cei patru nepoței, dar și pentru restul familie. Partea inedită a fost faptul că sacoșile pline de cadouri au fost cărate de ofițerul SPP care o însoțea.

Persoana discretă din spatele lui Traian Băsescu

Pe toată perioada celor două mandate ca Președinte deținute de Traian Băsescu, Maria Băsescu a fost discretă. Cu puține aparații în spațul public, fosta Prima Doamnă a reușit să stea de-o parte de politică și de întâlnirile cu presa.

Recent, invitată într-o emisiune tv, fostul ministru Elena Udra a vorbit despre relația sa cu Maria Băsescu. Prezentă la emisunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Elena Udrea a fost întrebată de relația ei cu Maria Băsescu. Fostul ministru al turismului a răspuns sincer, declarând:

”Am avut o relație bună, am petrecut destul de multe vacanțe împreună. O relație de respect. Niciodată nu s-a pus problema să existe vreo aluzie la bârfele care existau. Doamna Băsescu îl cunoaștea pe președinte. Din partea mea, un mare respect pentru doamna Băsescu, respect pe care îl am și acum.”, a spus Elena Udrea despre fosta Primă Doamnă, soția lui Băsescu.

Cât despre viața publică, fosta Primă Doamnă a avut o singură ieșire în public, în 2008, în timpul campaniei electorale de atunci, după ce Mircea Dinescu afirma că ar fi fost lovită de Traian Băsescu.

„Rup astăzi tăcerea pe care am păstrat-o timp de câţiva ani fiindcă ceea ce presa şi oamenii care sunt în spatele ei fac astăzi mi se pare de neacceptat. Nu aş vrea să spun că ceea ce a făcut Traian Băsescu în mandatul său este perfect.

Ştiu însă că tot timpul s-a gândit cum să facă lucruri bune pentru oamenii de rând care l-au ales. Atunci însă când vine vorba despre relaţiile pe care le are cu alţi oameni, pot spune, după 34 de ani de căsnicie, că nimeni nu îl cunoaşte pe Traian Băsescu mai bine decât mine.”, scria în 2008 Maria Băsescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI