Traian Băsescu, declarații neașteptate după alegerile parlamentare. Care este regretul său cel mai mare

Traian Băsescu, declarații neașteptate după alegerile parlamentare. Care este regretul său cel mai mare
Traian Băsescu, despre cel mai mare regret Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Traian Băsescu a vorbit luni seară despre rezultatul dezamăgitor al PMP la alegerile parlamentare, dar același timp a abordat și apariția noului partid Alianța pentru Unirea Românilor, o adunare care nu pare de origine românească, potrivit fostului președinte. Acesta a criticat agresivitatea cu care s-a impus în topul preferințelor românilor.

PMP a obținut un rezultat fără precedent

Traian Băsescu a fost șocat să vadă că partidul pe care îl reprezintă a avut un insucces total la alegerile de pe 6 decembrie, acesta neobținând nici 5%, procent obligatoriu pentru a trece pragul electoral. Astfel, fostul președinte a declarat ieri seară la Digi24 că regretul său este acela că PMP a avut cele mai proaste rezultate obținute până acum.

Totodată, acesta a explicat că nu a mai avut resursele necesare pentru a mai intra în cursa politică de anul acesta.

“Politica e cu urcușuri și coborâșuri. Regretul meu este că până acum PMP nu a ratat niciodată pragul, este adevărat că după ce mi-am terminat mandatul am candidat la legislative, europarlamentare, locale, am trecut de fiecare dată pragul.

De data asta nu am candidat, nu știu dacă ar fi fost mai bine să candidez, am și eu limite fizice”, a adăugat fostul președinte al României.

Cu privire la participarea scăzută la vot, Traian Băsescu consideră că au existat mai mulți factori care au dus la acest rezultat. Pe de-o parte contextul pandemiei de COVID-19 și teama românilor de infectare, iar pe de altă parte, dezinteresul cetățenilor față de opțiunile existente, astfel încât, rezultatul a fost lăsat în voia sorții sau a numărului puțin care s-a mobilizat.

“Pandemia și teama de contaminare au făcut ca oamenii să vină foarte puțini. De asemenea nu cred că a existat o polarizare care să incite la participare, polarizarea acum a fost mult mai slabă decât la locale.

Cele două partide nu au reușit să mai polarizeze interesul atât de puternic precum la alegerile locale”, a subliniat Băsescu.

Partidul AUR a tăcut, dar a făcut

Traian Băsescu a preferat să nu facă declarații foarte multe cu privire la noua formațiune politică „AUR” de care nu auzise nimeni, însă a obținut un procent frumos de voturi, clasând-o pe locul patru în preferințele cetățenilor.

Europarlamentarul PMP a mai declarat faptul că noul partid pare să nu-și aibă originile în România, iar campania pe care și-a făcut-o tacit ar putea fi descrisă prin agresivitate.

“Nu aș specula, nici nu vreau să mă pronunț asupra apariției explozive a acestei noi formațiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută dar a reușit rezultate fabuloase, dar încă îmi fac propriile analize.

A fost o campanie de o agresivitate extremă pe Internet și o campanie care nu pare de sorginte românească.

Am văzut multe figuri cu ochii oblici, adică e un turn înalt la St. Petersburg unde sunt trolii de toate națiile și care s-au mai băgat și în Brexit, s-au mai băgat și în alegerile și din SUA și nu exclud posibilitatea să se fi băgat și în alegerile din România, dar este la acest stadiu o speculație (…)”, a declarat fostul președinte la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI