Cu cine joacă Simona Halep în sferturile de finală la WTA Praga. E primul meci direct

Cu cine joacă Simona Halep în sferturile de finală la WTA Praga. E primul meci direct
Simona Halep porneşte ca mare favorită în meciul pentru calificarea în semifinale la Praga

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la WTA Praga, după 3-6, 7-5, 6-2, cu Barbora Krejcikova. A fost o prestație încântătoarea a româncei, care își continuă cursa pentru titlul cu numărul 21 în circuitul WTA. Misiunea pare una la îndemână, mai ales dacă ținem cont că toate favoritele de pe partea ei de tablou au părăsit competiția. Iar Elise Mertens este singura dintre capii de serie care încă mai este în concurs. Ar putea fi adversara Simonei în finala de duminică.

Simona Halep nu ar trebui să aibă probleme în sferturile de finală de la Praga! Adversara ei nu are performanţe notabile

Până la finală, Simona Halep va avea un duel relativ facil în sferturile de finală. O va înfrunta pe Magdalena Frech, cea care a reușit să o învingă pe Arantxa Rus pentru un loc între cele mai bune opt din competiție. Partida este programată vineri, iar ora de start nu a fost încă stabilită.

Simona Halep nu a mai înfruntat-o niciodată în carieră pe Magdalena Frech. Poloneza, 22 de ani, este o jucătoare din noua generație. Nu a avut încă prea multe rezultate notabile în circuitul WTA. Ocupă în prezent locul 174 în ierarhia mondială, dar cu siguranță va urca poziții bune după această săptămână de la Praga.

Magdalena Frech ceda primul set din turul 1 al calificărilor, în fața Irinei Bara. A revenit apoi și s-a impus, 2-6, 6-3, 6-1. A mai trecut de Kaja Juvan, pentru ca drumul ei să pară încheiat după înfrângerea cu Lesia Tsurenko, din turul 3 al preliminariilor.

Doar că a primit şansa de a rămâne în competiţie ca lucky loser. Şi a profitat cu o victorie în faţa Gabrielei Ruse pe tabloul principal. Iar după succesul cu Arantxa Rus, iată că are o şansă istorică pentru ea. De a juca în faţa Simonei Halep, una dintre cele mai bune jucătoare din lume.

Urmăriți Playtech.ro și pe