Cu cine joacă CFR în turul 2 preliminar din Liga Campionilor. Adversară foarte dificilă pentru campioană, dar și o veste bună

CFR Cluj a câștigat titlul în Liga 1 și pornește în drumul spre grupele Ligii Campionilor

UPDATE, ora 13:10CFR Cluj și-a aflat adversara din turul 2 preliminar din Champions League. Nu a mai fost noroc de această dată pentru ardeleni, care nici nu au mai avut statutul de cap de serie. Astfel, în cazul în care va trece de Floriana, din Malta, CFR Cluj o va înfrunta pe Dinamo Zagreb. Se anunță un meci foarte complicat pentru echipa pregătită de Dan Petrescu, în fața campioanei Croației. O echipă obișnuită cu participarea în grupele cupelor europene. Exsită și o veste bună pentru campioana României, aceea că va juca partida pe propriul teren. UEFA a stabilit ca partidele din aceste preliminarii să se dispute într-o singură manșă, pe terenul primei echipe extrase. Iar în acest caz CFR Cluj a fost desemnată gazdă. Croația are puține cazuri de COVID-19, astfel că nu vor fi probleme pentru cei de la Dinamo să ajungă în România.


Floriana – CFR Cluj, în turul 1 preliminar din Champions League. Campioana României merge în Malta

UPDATE, 9 august, ora 13:30 / CFR Cluj a avut noroc la tragerea la sorţi a turului 1 preliminar din Liga Campionilor. O va înfrunta pe Floriana, din Malta, practic cea mai slabă echipă din competiţie. Dacă ţinem cont de coeficientul formaţiei. Singura problemă ar fi că partida se va juca în Malta, într-o singură manşă. Deci campioana va fi nevoită să joace în deplasare partida din 18 / 19 august.


UPDATE, 9 august, ora 10:50 / UEFA a împărțit în grupe, în funcție de poziția geografică, echipele care vor intra în tragerea de sorți de la 13:00. Astfel, lista din care se alege adversara celor de la CFR Cluj se micșorează serios. Campioana României va înfrunta una dintre următoarele trei echipe: Buducnost Podgorica (Muntenegru), Arat Armenia (Armenia) și Floriana (Malta). Sunt adversare accesibile pentru formația pregătită de Dan Petrescu. Buducnost ar fi echipa de evitat, echipa cu al patrulea cel mai mare coeficient de pe lista posibilelor adversare. În schimb, Floriana ar fi cea mai slab cotată. Iar Arat Armenia este și ea în partea de jos. Se va juca pe 18 / 19 august.


Tragerea la sorți pentru primul tur preliminar al Ligii Campionilor va avea loc duminică, de la ora 13:00. CFR Cluj își va afla primul adversar din drumul spre milioanele din grupele competiției. Ardelenii vor avea statut de cap de serie, astfel că ar putea avea adversare accesibile la tragerea la sorți. Djurgadens, campioana Suediei, ar fi un nume de evitat, la prima vedere.

CFR Cluj își află duminică prima adversară din drumul spre grupele Ligii Campionilor

CFR Cluj nu ar trebui să aibă emoții în turul 1 al preliminariilor Ligii Campionilor. Mai ales dacă ținem cont că formația pregătită de Dan Petrescu a demonstrat în ultimul sezon european că are forță în meciurile mari. A prins primăvara europeană și a pierdut la limită în fața Sevillei. Tragerea la sorți a turului 1 preliminar al Ligii Campionilor va avea loc duminică. Iar cel mai periculos adversar, conform coeficienților, este campioana din Luxemburg, Fola Esch. Totuși, parcă mai degrabă de temut ar părea campioana Suediei, Djurgadens.

Iată lista completă a posibilelor adversare:

 • CS Fola Esch / Luxemburg / 4.750
 • Djurgårdens IF / Suedia / 4.550
 • Linfield Belfast / Irlanda de Nord / 4.250
 • Buducnost Podgorica Muntenegru 4.250*
 • Flora Tallinn Estonia 4.000
 • Dynamo Brest / Belarus / 3.775
 • Riga FC / Letonia / 3.500
 • Connah’s Quay / Țara Galilor / 3.250
 • KI Klaksvik / Insulele Feroe / 2.750
 • Europa FC / Gibraltar / 2.750
 • NK Celje / Slovenia / 2.600
 • Ararat-Armenia / Armenia / 2.500*
 • KuPS Kuopio / Finlanda / 2.500
 • KR Reykjavik / Islanda / 2.500
 • KF Tirana / Albania / 1.475
 • Sileks Kratovo / Macedonia / 1.475
 • Floriana / Malta 1.150*

* echipe extrase în grupa de 3 posibile adversare pentru CFR Cluj.

Programul preliminariilor a fost decalat din cauza pandemiei de coronavirus, iar UEFA a decis să se joace într-o singură manșă. Prima echipă extrasă va fi gazdă, iar jocurile se vor disputa fără spectatori. Meciurile din turul 1 preliminar se joacă pe 18 / 19 august. CFR Cluj pornește ca mare favorită în fața oricăreia dintre echipele de pe această listă. Dar din turul 2, lucrurile se vor complica. Ardelenii au șanse minime să prindă lista capilor de serie. Asta înseamnă că ar urma să aibă adversari ca Dinamo Zagreb, Celtic, sau Ludogoreț.

Tragerea la sorți pentru turul 1 preliminar al Europa League va avea loc luni, 10 august. Iar Universitatea Craiova și FC FCSB sunt pe lista capilor de serie. Lista posibililor adversari nu cuprinde nume de temut. Iată pe cine a

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI