CFR Cluj este campioana României pentru a treia oară consecutiv! Victorie la Craiova, în finalul campionatului

CFR Cluj este campioana României pentru a treia oară consecutiv! Victorie la Craiova, în finalul campionatului
CFR Cluj este pentru a şasea oară campioana României, după 3-1 la Craiova, în faţa Universităţii

CFR Cluj este noua campioană a României, după victoria obţinută chiar pe terenul celor de la CSU Craiova, scor 2-1. A fost un format folosit pentru prima dată în istorie pentru deciderea campioanei României. Comitetul Executiv al FRF a decis luni ca în caz de egalitate să se continue cu reprize de prelungire şi lovituri de departajare. Dar nu a mai fost nevoie de aşa ceva. CFR Cluj a reuşit să se impună şi obţine al treilea titlu consecutiv şi al şaselea în istorie.

CFR Cluj a întors scorul la Craiova şi îşi apără din nou titlul în Liga 1

Decizia a venit în condiţiile în care LPF şi FRF nu au mai avut timp să programeze partida Astra Giurgiu – CSU Craiova, amânată de trei ori din cauza pandemiei de coronavirus. UEFA cerea de azi ca România să îşi anunţe campioana şi participanta în preliminariile Ligii Campionilor. Iar Astra nu poate juca mai devreme de sfârşitul acestei săptămâni. În cazul în care Craiova – CFR se termina egal, rezultatul acelui meci putea influenţa decisiv titlul. S-a trecut la sistemul cu prelungiri şi lovituri de departajare pentru a evita asta.

Partida de la Craiova, numită finala campionatului, a început perfect pentru CSU. Dan Nistor a reuşit să deschidă scorul în minutul 10, cu un şut superb de la aproximativ 20 de metri. CFR Cluj ar fi trebuit să primească o lovitură de pedeapsă, după un fault al lui Vlădoiu la Omrani, dar Haţegan a lăsat jocul să continue. Campioana a reuşit oricum să egaleze până la finalul primei reprize. A punctat Vinicius, cu o lovitură de cap, în minutul 36.

CSU Craiova nu a mai jucat nimic în partea secundă, iar clujenii au profitat. În minutul 56, Boli a adus-o pe CFR în avantaj, tot cu o lovitură de cap. Ciprian Deac a făcut 3-1 în minutul 77, dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de Vinicius. CFR Cluj este din nou campioană şi merge în preliminariile Ligii Campionilor. Craiova se mulţumeşte cu preliminariile Europa League, la fel ca FC FCSB şi FC Botoşani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI