Vladimir Putin a făcut încă un apel în contextul actual. Cu cine a vorbit președintele rus și cine a reușit să îl uimească total? Un oficial a sesizat ,ceva neobișnuit’ în timpul convorbirii telefonice cu liderul de la Kremlin. „De obicei, conversațiile se terminau doar cu un rămas bun”, a subliniat acesta. De asemenea, cel din urmă a mai mărturisit că cele două probleme ridicate de președintele rus au fost menite să ridice o ,rază de speranță’.
Președintele Finlandei a dezvăluit că a avut o conversație telefonică cu președintele rus chiar săptămâna trecută. Oficialul a spus că cele două probleme ridicate de liderul de la Kremlin au fost menite să ridice ,o rază de speranță’.
Mai exact, președintele finlandez l-a sunat pe Putin vineri, 11 martie, pentru prima dată după invazia Ucrainei. Acesta a dezvăluit într-un interviu recent cele discutate, menționând că au existat semnale pozitive din partea celui mai discutat personaj din toată lumea în zilele acestea, relatează site-ul polonez de știri Wiadomosci.
Niinisto a menționat că a existat un final neobișnuit al conversației. Ca și în cazul președintelui Franței și al cancelarul Germaniei, convorbirea dintre cei doi s-a încheiat cu o declarație privind continuarea contactelor.
„De obicei, conversațiile se terminau doar cu un rămas bun. Acum Putin a spus la final că va fi disponibil. Aceasta este o anomalie”, a subliniat președintele Finlandei.
Cel din urmă a mai precizat că este posibil ca abordarea Kremlinului cu privire la problema retragerii lui Zelenski din funcție să fie alta acum.
„Așa că am presupus că motivul pentru care au renunțat la răsturnarea guvernului ucrainean este pentru că vor să negocieze. Asta am vrut să spun. S-ar putea să greșesc, dar dacă suspiciunile mele ar fi corecte, ar fi cel puțin un mic semnal pozitiv”, a spus Niinisto.
„Poate că am interpretat greșit acest pasaj, dar dacă negociați cu guvernul și scopul vostru este să-l răsturnați, nu negociați cu el”, a adăugat liderul finlandez.
„Masca de decență a Occidentului a căzut și a început să acționeze într-un mod odios. Există paralele evidente cu pogromurile antisemite”, a spus Putin în timpul unei reuniuni televizate.
„În multe țări occidentale, oamenii sunt supuși unei persecuții reale doar pentru că sunt din Rusia, li se refuză îngrijirea medicală, li se dau afară copiii din școli, părinții lor își pierd locurile de muncă și li se interzic muzica, cultura și literatura rusă”, a afirmat liderul de la Kremlin.