Cu ocazia minivacanței de 1 Mai, românii profită de timpul liber pentru a-l petrece în aer liber, la munte, mare sau pădure, unde cei mai mulți dintre ei încing grătarul alături de familie și prieteni. De aceea, e important să știi să pregătești carnea pentru grătar. Cu ce se unge, de fapt, înainte de a fi pusă pe foc.
Mititeii, ceafa de porc, cârnații și pieptul de pui sunt câteva dintre alimentele care nu lipsesc de pe grătarele care se încing, în fiecare an, de 1 Mai, în România, eveniment devenit deja tradiție la noi în țară.
Cu toate aceste, se poate întâmpla, uneori, ca friptura și produsele din carne să se ardă sau, din contră, să nu se prepare suficient de mult, din cauza unor mici erori. Specialiștii în arta culinară îți dezvăluie un secret cu privire la cum să ungi corect carnea pentru grătar.
Indiferent că vorbim de mici, cârnați sau fripturi, marii chefi bucătari obișnuiesc să ungă alimentele cu ulei sau unt, înainte de le pune pe grătar. În acest fel, carnea se va prepara ca la carte, iar tu și cei dragi vă veți desfăta cu un ospăț de cinci stele.
Citește și Carnea care nu are ce să caute pe grătar. Este o greșeală pe care o fac mulți oameni
Dacă pregătești carne albă, din pui, fie că e vorba de aripioare, copănele sau piept, acestea trebuie marinate înainte de a fi puse pe grătar.
Tot ce trebuie să faci este să prepari un amestec din iaurt grecesc, condimente, ulei de măsline și zeamă de lămâie și unge bine puiul.
Lasă-l peste noapte la frigider să împrumute toate aromele. Scoate toată carnea din frigider cu măcar 30 de minute înainte de a o pune pe grătar.
Iubitorii de carne de porc trebuie să asezoneze fripturile cu anumite condimente precum cimbru, boia, piper proaspăt măcinat și rozmarin.
De asemenea, dacă vrei să pregătești mici, află că mititeii trebuie scoși din frigider, cu 30 de minute înainte de a fi puși pe grătar.
Carnea trebuie să fie foarte proaspătă și de bună calitate. Alege o carne cu un conținut de grăsime de cam 20-30%.