Recoltarea castraveților nu este neapărat dificilă. Însă, așa ca în cazul roșiilor, este foarte important să respectăm perioada de timp în care trebuie să ne îngrijim de ei astfel încât să avem parte de o recoltă bogată. Castraveții pot să se dezvolte în diferite tipuri de soluri, însă nu pot trăi fără apă și fără îngrășământ. Află cu ce trebuie să stropești castraveții vara.
O cultură de castraveți se poate dezvolta în mai multe tipuri de sol. Indiferent că este vorba despre un sol afânat sau nisipos, trebuie să se țină cont întotdeauna că rădăcinile acestora cresc adânc. O singură rădăcină pivotantă se poate întinde până la un metru și jumătate sub pământ, alte mici rădăcini ramificându-se circa un metru în jurul celei principale.
Castraveții pot să crească inclusiv într-un pământ argilos sau stâncos, deși, desigur, ar fi de preferat să se dezvolte în primele două tipuri de sol amintite. Castraveții cresc cel mai bine în soluri cu un pH între 5,5 și 7,0.
Acum, că am stabilit și ce fel de sol preferă castraveții, să vorbim despre alte lucruri fără de care nu pot trăi. Pe lista acestora se află apa și îngrășământul. Nu este suficient ca, în cel din urmă caz, să punem pe sol gunoi de grajd și să lăsăm castraveții să crească în continuare.
Potrivit grădinarilor, există două momente esențiale în care culturile de castraveți trebuie ajutate cu substanțe nutritive, de care au de altfel foarte mare nevoie: în momentul plantării și la intervale fixe de timp, pe măsură ce plantele încep să se dezvolte. Cu ce să stropești castraveții pe timp de secetă?!
Pe perioada verii, castraveții trebuie să fie stropiți, pentru a crește în mod sănătos și a înregistra o producție mare. Există două rețete de îngrășăminte folosite de către grădinarii români, potrivit fasingur.me, care au experimentat dezvoltarea unei culturi bogate de castraveți cu ajutorul acestora.
Mod de preparare și folosire îngrășământ I:
Mod de preparare și folosire îngrășământ II: