Cu ce să stropești roșiile pe timp de secetă. Așa le vei salva și vei obține o recoltă bogată

Cu ce să stropești roșiile pe timp de secetă. Așa le vei salva și vei obține o recoltă bogată
Uda rosiile cu aceasta solutie minune

Un ingredient din bucătărie face minuni cu roșiile din grădină. Când temperaturile trec de 30 de grade, este bine să stropești tomatele cu această soluție. În felul acesta, obții o recoltă bogată pe timp de secetă, iar plantele tale vor arăta bestial. Despre ce metodă este vorba, mai exact? Vei rămâne surprinsă când vei afla.

Stropește roșiile cu această băutură din frigider

Știai că laptele este folosit la creșterea roșiilor și, de asemenea, a dovleceilor pe timp se secetă? Această băutură conține calciu, un macronutrient important pentru plante. Le ajută să se dezvolte frumos și să facă rod bun. Pe scurt, dacă uzi tomatele cu lapte integral sau praf, le dai calciu.

Unii grădinari jură că laptele face minuni pentru roșii, deoarece este bogat în calciu, un macronutrient de care au nevoie plantele. De asemenea, are proprietăți fungicide. Laptele poate fi un îngrășământ pentru roșii. Toarnă un sfert până la jumătate de cană de lapte praf deasupra solului după plantare și repetă la fiecare două săptămâni pe tot parcursul sezonului de vegetație.

Laptele face minuni pe timp de secetă

Putregaiul poate strica frunzele de vinete (Solanum melongena), ardei (Capsicum annuum), castraveți (Cucumis sativus), dovlecei (Cucurbit spp.) și pepeni galbeni (Cucumis melo), dar cel mai frecvent afectează roșiile (Solanum lycopersicum). Udatul plantelor și a fructelor cu pesticide nu va ajuta situația, așa că, în schimb, mergi la bucătărie și ia niște lapte. Bogat în calciu, laptele îți va crea o recoltă bogată.

Ce mai face laptele pentru plante? Cercetările științifice ale plantelor spun că laptele are proprietăți fungicide. Dacă pulverizezi lapte pe plante, acesta va controla creșterea ciupercilor rele.

Cum se procedează

Formula de combatere a bolilor de tomate: combină o parte lapte degresat și nouă părți apă. Udă planta la fiecare două până la trei săptămâni până la mijlocul verii (majoritatea bolilor fungice și-au terminat cursul până la mijlocul verii, cu excepția cazului în care vremea rămâne caldă și umedă).

Dacă fructele și legumele din grădină nu arată cum trebuie și nu ai prea mult timp să-ți dai seama de ce, poți găsi soluția în bucătărie: laptele. Acesta conține calciu și exact de asta are nevoie o plantă atunci când suferă. Orice tip de lapte este potrivit, inclusiv cel praf.

„Îngrășământ” natural pentru tomate

Asigură-te că diluezi laptele cu apă, pentru a-l ajuta să se absoarbă în sol. Un raport de 1:1 de lapte și apă funcționează bine. Utilizează aproximativ 1/2 cană până la 1 cană de lapte per plantă și udă planta constant după aplicarea soluției. Urmărește cu atenție legumele noi, pentru a determina dacă ar trebui să adaugi mai mult lapte. Potrivit experților, stropește solul din jurul roșiilor cu aproximativ 1/4 până la 1/2 cană de „îngrășământ”. Nu pulveriza lapte pe frunzele plantelor de tomate.

Urmăriți Playtech.ro și pe