Cu ce se ocupă astăzi Crin Antonescu, fostul președinte PNL. Motivul pentru care s-a retras din viața politică

Cu ce se ocupă astăzi Crin Antonescu, fostul președinte PNL

Crin Antonescu s-a retras din viața politică, însă mai apare în talk show-urile televizate unde analizează evenimentele care se derulează în România. Este cel care în 2011 a semnat, alături de Daniel Constantin și Victor Ponta, protocolul de formare a Uniunii Social Liberale (USL). Antonescu a fost și președintele interimar al României, în 2012, după suspendarea lui Traian Băsescu.

Cu ce se ocupă astăzi Crin Antonescu, fostul președinte PNL

Născut în Tulcea, în 1959, Crin Antonescu a câștigat olimpiada națională de istorie (1978) și a absolvit Universitatea, Departamentul istorie-filosofie în 1985. A fost pofesor de istorie în comuna Solești, județul Vaslui, apoi la Tulcea și la Niculițel. A mai avut funcția de curator la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea, apoi a predat din nou la Colegiul Dobrogean Spiru Haret.

Cariera politică și-a început-o la PNL și a mai fost membru al Partidului Alianței Civice și PL. În 1995 a fost ales președinte al PNL, apoi al al delegației liberale din Camera Deputaților. A fost președinte al PNL între 2009 și 2014, iar în 2009 a candidat la alegerile prezidențiale și a ieșit pe locul 3.

Crin Antonescu în tinerețe
Crin Antonescu în tinerețe

În 2011 a semnat, alături de Daniel Constantin, protocolul de formare a Alianței de Centru Dreapta (ACD) și ulterior a fost cooptat și Victor Ponta, alături de care s-a semnat protocolul de formare a USL. Ponta și Antonescu au devenit copreședinți USL, avându-l ca dușman comun pe Traian Băsescu. Cei doi stabiliseră ca Antonescu să candideze la alegerile prezidențiale din 2014 și Ponta să fie numit prim-ministru, însă înțelegerea a căzut, întrucât Ponta a ales să candideze împotriva lui Klaus Iohannis.

În 2012, mai mulți membri PDL au trecut la alte partide, între care și USL, iar Vasile Blaga a fost revocat din funcția de președinte al Senatului și în locul lui a fost numit Crin Antonescu. Tot în 2012, Traian Băsescu a fost suspendat din funcția de președinte al României, iar Antonescu a fost numit interimar până în momentul în care referendumul de demitere a șefului de stat a fost invalidat.

Crin Antonescu și-a terminat mandatul de senator, a renunțat la preşedinţia Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei și după ce proiectul finalizat de Parlament a fost respins ca neconstituțional de către CCR a anunțat că se retrage din viața politică. Fostul politician mai apare însă din când în când în talk show-urile televizate, unde comentează evenimentele politice din România.

Fostul președinte interimar al României este căsătorit a doua oară (cu Adina Vălean, europarlamentar). Prima lui soție s-a sinucis în 2004, din cauza suferinței provocate de o boală incurabilă. Crin Antonescu are o fiică născută în anul 2001. După ce s-a retras din politică, Antonescu a stat o vreme la Bruxelles, alături de soția lui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI