Traian Băsescu o umilește pe Gabriela Firea: „PSD își revine. Se agită degeaba”

Traian Băsescu o ironizează pe Firea

Traian Băsescu o ironizează grav pe Gabriela Firea. Ar fi multe motive pentru care ar putea oricine să facă asta, însă fostul președinte al României este de părere că primărița Capitalei n-are șanse la alegerile prezidențiale. În plus, el consideră că PSD își revine sub conducerea Vioricăi Dăncilă, ceea ce înseamnă că partidul va reveni iar în forță și la aceste alegeri.

Traian Băsescu și profețiile lui despre PSD

Traian Băsescu o ironizează grav pe Gabriela Firea. Ar fi multe motive pentru care ar putea oricine să facă asta, însă fostul președinte al României este de părere
Băsescu este de părere că Firea n-are nicio șansă să fie aleasă de PSD candidat la prezidențiale

Traian Băsescu a început să facă profeții de câțiva ani, de când are mai mult timp să observe jocurile politice din și dintre partide și interesant este că pe unele chiar le nimerește.

Invitat la România TV, duminică seara, 21 iulie, fostului președinte i s-a cerut părerea cu privire la „noul” PSD condus de Viorica Dăncilă și la posibilul candidat pe care l-ar putea avea acest partid la alegerile prezidențiale. Din punctul de vedere al lui Băsescu, Gabriela Firea n-are nicio șansă să fie desemnată candidatul pentru Cotroceni:

„Firea degeaba se agită, nu va fi desemnată. Fondul problemei e că e un moment dificil pentru PSD și nu are decât varianta tradițională ca președintele partidului să intre în arena. Neanunțată, doamna Dăncilă este încă sub partid, dar sunt convins că atunci când își va anunța intenția de a candida, va veni la nivelul partidului foarte rapid. Problema e care e nivelul partidului.”

„Dăncilă îi execută mai ceva ca Dragnea”

Traian Băsescu o umilește pe Gabriela Firea: „PSD își revine. Se agită degeaba”
„Firea se agită degeaba”

Fostul președinte mai consideră că ieșirea din scenă a lui Dragnea a salvat partidul, dar Dăncilă pare să fie chiar mai severă decât predecesorul său.

„Cred că după ieșirea lui Dragnea din scenă, PSD își revine. Mai ales că doamna Dăncilă e departe de a fi un lider moale, îi executa mai ceva ca Dragnea când este cazul. Vom vedea, ultima necunoscută acum e ce impact va avea dorința doamnei Firea de a candida. Nu cred că va rupe din partid.”

De altfel, în urmă cu câteva săptămâni, premierul a anunțat că „dacă partidul îi va cere”, ea se va supune și va intra în cursa pentru Cotroceni. Dacă ar fi să ne luăm după spusele lui Băsescu, PSD nu prea are în acest moment o persoană prezidențiabilă, așa că nu poate decât să recurgă la tactica veche deja de 30 de ani: să arunce în cursă chiar președintele partidului, iar dacă va pierde, să-l „mazilească”.

Membrii PSD care urmăresc privilegii în partid au recurs mereu la această tactică. E cea mai facilă cale de a scăpa de un lider de partid care pare invincibil și nici PNL nu e străin de această strategie, dacă-ți mai amintești de ce s-a întâmplat cu Crin Antonescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI