04 iul. 2024 | 15:04

Cu ce să uzi morcovii în iulie și august ca să fie mari și gustoși. Toți vecinii vor dori să-ți afle secretul

Sfaturi pentru grădinari
Cu ce să uzi morcovii în iulie și august ca să fie mari și gustoși. Toți vecinii vor dori să-ți afle secretul

Îngrijirea morcovilor este esențială pentru a obține o recoltă sănătoasă și de calitate. Dar ar fi bine să ții cont de câteva sfaturi și practici pentru îngrijirea corespunzătoare a acestora. De exemplu, cu ce să uzi morcovii în iulie și august ca să fie mari și gustoși. Află despre ce este vorba.

Îngrășământ pentru o recoltă bogată de morcovi

Morcovii sunt cea mai populară legumă pentru aproape orice grădină, iar pentru a crește o recoltă bogată sunt necesare atât lucrări de pregătire a terenului, cât și câteva lucrări esențiale de întreținere. De la plantare și până la recoltare, fiecare etapă este importantă pentru obținerea unei recolte bogate și de calitate. De aceea, nu este suficient doar să-i uzi, ci trebuie să știi și cu ce, mai ales în iulie și august.

Morcovii sunt cunoscuți a fi o cultură iubitoare de lumină și necesită mult soare, de asemenea, solul nu trebuie să fie uscat, deoarece acest lucru va face ca morcovii să aibă un gust amar. Pentru a avea un gust bun, morcovii trebuie hrăniți în iulie și august cu un îngrășământ care se obține din 10 litri de apă și o lingură de fosfat monopotasic. Soluția se amestecă bine și se udă patul de morcovi cu ea.

Morcovii au nevoie de udare constantă pentru a preveni crăparea și pentru a asigura o creștere uniformă. Udă solul adânc și uniform, menținându-l umed, dar nu îmbibat cu apă.

Ce trebuie folosit pentru fertilizare

În august, morcovii încep să formeze în mod activ rădăcini. Principalul lucru este să nu pui azot la sfârșitul lunii august, deoarece acest lucru poate face ca morcovii să se spargă și să înceapă să putrezească.

Dar potasiul este, pur și simplu, necesar, este responsabil pentru multe procese de creștere a morcovilor și, cel mai important, îi face mai dulci. Îi poți hrăni cu cenușă de lemn, acest lucru va ajuta și la respingerea dăunătorilor. Este ultima hrănire a sezonului, dar prima ar trebui făcută în iunie când pe răsaduri au apărut 3-4 frunze.

Recoltarea morcovilor

Recoltarea se face în funcție de soiurile semănate. Pentru culturile timpurii recolta de morcovi se face în luna iunie. Dacă ai plantat culturi târzii, recoltarea se face la începutul lunii octombrie.

Metoda de recoltare: Udă solul înainte de recoltare pentru a facilita extragerea rădăcinilor fără a le rupe. Scoate morcovii trăgând ușor de frunze sau folosind o furcă de grădină.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Celebru club din Italia, preluat de români. Afacerea e aproape perfectată
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
S-a dat ordin de la Guvern. Se aplică în toată România până la 30 iunie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DONALD TRUMP, anunț înainte de a PRELUA FUNCȚIA. PREȘEDINTELE SUA a CONFIRMAT
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro