Cu ce să înlocuiești balsamul de rufe pentru haine imaculate. Ce să faci înainte să le pui în mașina de spălat

Cu ce să înlocuiești balsamul de rufe pentru haine imaculate. Ce să faci înainte să le pui în mașina de spălat
Cu ce sa inlocuiesti balsamul de rufe pentru haine imaculate. Ce sa faci inainte sa le pui in masina de spalat

Dacă vrei haine de un alb imaculat, atunci trebuie să apelezi la trucuri mai puțin știute în vremurile noastre. Spre exemplu, bunicile noastre apelau la aceste trucuri pentru păstra hainele albe și cât mai catifelate la atingere. Toate acestea au la bază un singur ingredient, despre care vorbim în articolul prezent.

Cu ce să înlocuiești balsamul de rufe pentru haine imaculate

Oricât ai vrea să păstrezi hainele mereu albe și fără pete vizibile, la un moment dat, poți observa că ele se capătă nuanțe de gri sau galben. Dacă vrei să scapi de această problemă, un ingredient poate face diferența.

De asemenea, el poate înlocui cu succes și balsamul de rufe, astfel că hainele tale albe nu numai că vor rămâne…albe, ci vor avea și un aspect moale și catifelat. Astfel că poți renunța la produsele scumpe pentru a păstra hainele albe și imaculate.

Și pentru că le aminteam pe bunicile noastre, ele foloseau oțetul când aveau de spălat haine foarte murdare. Prin conținutul de acid acetic concentrat, el îndepărtează uleiurile, grăsimile și elimină mirosurile neplăcute. Acesta este și un truc foarte bun pentru spălarea prosoapelor de bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să le lași la înmuiat vreme de 30 de minute într-un litru de apă cu 50 ml de oțet, apoi să le speli normal.

În plus, oțetul protejează țesăturile de decolorare. Pentru a face asta, trebuie să înmoi hainele într-o soluție de apă caldă cu oțet (1 la 15) și să le lași acolo timp de 20 de minute înainte de spălare. Oțetul poate să înlocuiască, de asemenea, și balsamul de rufe. Substanța din oțet are capacitatea de a înmuia țesăturile în timp ce îndepărtează eficient murdăria. Hainele devin catifelate și moi fără a utiliza balsam.

Cum te ajută oțetul la menținerea hainelor de un alb imaculat

Oțetul poate ajuta la protejarea hainelor de firele de păr. Poate ți s-a întâmplat și ție să scoți din mașina de spălat pline de păr sau de scame. Dacă adaugi 100 de ml de oțet la spălare, se elimină electricitatea statică, iar hainele devin curate.

În plus, oțetul îndepărtează petele galbene apărute pe haine din cauza transpirației. Tot ce trebuie să faci este să înmoi hainele respective în apă cu puțin oțet și să le lași acolo timp de 20-30 de minute, înainte să le speli.

Oțetul te ajută și atunci apar depuneri de calcar în mașina de spălat. Pentru a le îndepărta, tot ce trebuie să faci este să amesteci 50 de ml de oțet cu 50 de gr de bicarbonat de sodiu și să torni soluția în sertarul pentru detergent. Apoi, în mașina de spălat trebuie să pui 300 de ml de oțet și să o pornești la un program normal. Astfel, calcarul va dispărea.

Urmăriți Playtech.ro și pe