25 iun. 2024 | 13:56

Cu ce să amesteci salata de vinete ca să iasă mai bună. Rețeta de care nu te vei mai satura

Sfaturi Culinare
Cu ce să amesteci salata de vinete ca să iasă mai bună. Rețeta de care nu te vei mai satura
Este cremoasă și aromată, și o puteți face cu foarte puțină pregătire

Când vine vorba de anumite rețete culinare tradiționale, cea mai des întâlnită este salata de vinete, sau cum mai este cunoscută în Orient, baba ganoush. Dar, pentru a avea un preparat delicios, trebuie să știi cu ce sa amesteci salata de vinete ca să iasă mai buna, și astfel vei face rețeta de care nu te vei mai satura.

Baba ganoush, sau rețeta de care nu te vei mai satura

Pentru cei care au încercat deja acest preparat, știu că sosul cremos, savuros și afumat de vinete cu tahini, usturoi și citrice, înseamnă, de fapt, rețeta de care nu te vei mai satura.

Este știut faptul că locuitorii din Mediterana își iubesc cu siguranță sosurile. Și vorbim aici, de la tztaziki grecesc la hummus, muhammara și, desigur, baba ganoush..

Cu ce să amesteci salata de vinete ca să iasă mai bună. Rețeta de care nu te vei mai satura

Dar, pentru cei mai puțin familiarizați, baba ganoush este o salată de vinete afumate, un preparat bogat și cremos. Acest fel de mâncare este preparat în mod tradițional prin amestecarea de vinete prăjite și tahini cu nuci cu usturoi, citrice și condimente.

Salata de vinete cu gustul unic și afumat

Rețeta de baba ghanoush  este o baie afumată, cremoasă și aromată pe care o puteți face cu foarte puțină pregătire. Este un aperitiv sau o gustare din 5 ingrediente, preparată din vinete prăjite la cuptor sau la grătar, tahini, lămâie, usturoi și sare.

Ce place la ea este că, la fel ca humusul, este ușor de preparat, vegană, fără gluten și se potrivește bine cu atât de multe legume, biscuiți și sosurile. Pentru pasionații bucătăriei orientale, această rețetă are și anumite calități.

Prima este gustul unic și afumat care provine din prăjirea vinetei, care îi conferă o aromă profundă, de pământ, de care oamenii nu se pot sătura. O a doua calitate este faptul că, odată bine făcută, are o textură netedă și catifelată, ceea ce îl face un dip perfect pentru chipsuri pita, legume sau ca tartină în sandvișuri și rulouri.

Iar o a treia calitate pentru această salată de vinete, dar nu cea din urmă, este că această salată de vinete este plină de substanțe nutritive precum fibre, vitamine și minerale din vinete, precum și grăsimi sănătoase și proteine din tahini.

Cu ce să amesteci salata de vinete ca să iasă mai bună

Dar, pentru a face această rețetă de care nu te vei mai satura, va trebui să știi cum să o prepari, dar și cu ce sa amesteci salata de vinete ca să iasă mai bună. În primul rând, să vedem care sunt toate ingredientele necesare pentru acest preparat.

Ingrediente necesare

  • Vinetele: conferă lui Baba Ghanoush gustul și textura unice.
  • Tahini: Fabricat din semințe de susan măcinate, adaugă mâncării o aromă bogată de nuci și o textură cremoasă.
  • Suc de lămâie: Acest ingredient esențial înviorează aromele și adaugă o notă de iuțeală care completează fumul vinetelor prăjite.
  • Căței de usturoi: Adaugă o profunzime aromatică și un gust îndrăzneț.
  • Sare: Doar un vârf de cuțit de sare este necesar pentru a spori aromele celorlalte ingrediente.
  • Ulei de măsline: După ce ai înglobat toate celelalte îngediente, acesta este elementul cucare va trebui să amesteci salata de vinete ca să iasă mai bună.

Acum că știm care sunt ingredientele, hai să trecem la treabă și să ne apucăm de rețeta acestui preparat. Prepararea baba ganoush este foarte simplă, prăjiți vinetele și amestecați-le cu celelalte ingrediente

Pașii de preparare pentru rețeta de care nu te vei mai satura

Înveliți vinetele în folie de aluminiu și prăjiți-le, apoi desfaceți-le și lăsați-le să se răcească. Când vinetele sunt reci la atingere, tăiați partea de sus și curățați-le de coajă și aruncați pielea, păstrând doar pulpa vinetei.

Puneți pulpa de vinete într-un robot de bucătărie sau într-un blender, apoi se adaugă sucul de lămâie, tahini, cățeii de usturoi și sarea. Amestecați de câteva ori până când ingredientele sunt încorporate.

Ceea ce mai trebuie să știți, înainte de a vă apucaă de salata de vinete, este că este important să ai ingrediente de înaltă calitate. Există doar 5 ingrediente în această rețetă de baba ganoush făcută în casă. Asta înseamnă usturoi proaspăt, suc proaspăt de lămâie și tahini făcut doar cu pastă de semințe de susan.

Strecurați vinetele pentru a elimina excesul de lichid. Puteți strecura vinetele întregi sau să le tăiați în bucăți mai mici și să le strecurați astfel, ulterior lăsați-o să stea 10 minute într-o strecurătoare pentru a se răci și a elibera excesul de lichid.

Când vine vorba de baba ganoush și, de fapt, de majoritatea sosurilor libaneze, puteți să modificați proporțiile pentru a vi le însuși. Deci, ajustați tahini-ul, faceți-o mai lămâioasă sau mai usturoiată, după gust. Lăsați sosul să se întărească în frigider. Veți observa că sosul va deveni mai gros pe măsură ce se răcește și se întărește în frigider.

Concluzie

Baba ghanoush de bază este întotdeauna vegan, fără gluten și fără nuci. Acest lucru face ca preparatul să fie un aperitiv grozav ,atâta timp cât garniturile se potrivesc.

Dacă vă place să serviți baba ganoush cu legume crude, cum ar fi bastonașe de morcov, rondele de castravete și bastonașe de ardei gras,a tunci făceți-vă de cap. Bucățile de pita prăjită sau chipsurile de pita sunt, de asemenea, excelente. În rest, Poftă bună!

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro