27 mart. 2024 | 13:20

Cu ce să amesteci ficățeii înainte de a-i prăji în tigaie. Ceva mai bun nu ai mâncat

Sfaturi Culinare
Cu ce să amesteci ficățeii înainte de a-i prăji în tigaie. Ceva mai bun nu ai mâncat
Toate gospodinele sunt înnebunite după rețeta asta

Ficățeii de pui la tigaie este unul dintre cele mai gustoase preparate din bucătăria românească. Multe gospodine preferă să-i gătească după rețeta tradițională, însă mai există și o altă variantă de preparare a acestora, mult mai delicioasă și gustoasă. Cu ce să amesteci ficățeii înainte de a-i prăji în tigaie? Nu ați mâncat așa ceva până acum!

Nu mai prăji ficățeii direct în ulei

Rețeta de ficăței de pui la tigaie este un preparat delicios pe care orice gospodină îl poate pregăti. Multe persoane îi gătesc la tigaie, cu ceapă și un pahar de vin alb, dar astăzi vă propunem o rețetă simplă și ușor de preparat! Uitați de ficățeii clasici la tigaie cu ceapă. Puteți încerca o altă rețetă gustoasă de ficăței de pui. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii următori pentru ca ficățeii să iasă delicioși și cu un gust nconfundabil. Dacă vreți să încercați această rețetă, iată ce trebuie să faceți!

Cu ce să amesteci ficățeii înainte de a-i pune în tigaie

Această rețetă de ficăței de pui se prepară în doar 30 de minute, iar rezultatul este unul senzațional. Așadar, luați 600 de grame de ficăței și îi puneți într-o tigaie cu apă clocotindă, nu în ulei.

După ce au stat 5 minute în apa fiartă, ficățeii se toacă mărunt și se amestecă cu sare, piper, 3 linguri de făină. Important este ca ficățeii să nu fie prea gătiți, pentru că li se va accentua gustul amar. În plus, textura nu va mai fi una fragedă, ci una tare și gumoasă.

Dar să revenim la rețetă! Separat, într-un alt bol, se pun trei ouă proaspete și două legături de ceapă verde tocate. Între timp se toacă și o ceapă mare galbenă și un ardei gras, iar morcovul se dă pe răzătoare. Se pun în tigaia încinsă cu ulei,timp de 2 minute, după care compoziția se adaugă peste ouălele bătute cu un tel și se amestecă bine. Toată compoziția se toarnă peste ficățeii tocați mărunt și se încorporează. Apoi se pune tot amestecul iar în tigaie și se lasă 15 minute, la foc mic, cu un capac deasupra!

Într-o cratiță mică se pun trei gălbenușuri, unt topit, suc de lămâie, 100 de ml de lapte, boia ardei dulce. Se amestecă toate pe aragaz timp de 3 minute, iar mai apoi se toarnă peste compoziția din tigaie. Se mai lasă pe foc aproximativ 4 minute și se adaugă cașcaval deasupra. Tarta din ficăței se poate servi caldă și este absolut delicioasă! Poftă bună!

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de astăzi, 27 aprilie
Capital.ro
Locuri de grătar de 1 mai 2024. Aici poţi face grătar fără să primeşti amendă!
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! ACTELE care SCHIMBĂ totul
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro