Bicarbonatul de sodiu nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Nu este doar un simplu ingredient pentru gătit sau un remediu alternativ pentru multe afecțiuni. Are o mulțime de întrebuințări, de la eliminarea dăunătorilor din grădinile de legume până la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din casă.
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a spăla frigiderul care s-a îmbibat de-a lungul timpului de tot felul de mirosuri de mâncare, dar și pentru suprafețele lucioase din baie și bucătărie. Nu doar că lasă în urmă o suprafață curată, dar elimină și mirosurile neplăcute. Pentru frigider, trebuie să combini bicarbonatul cu apă și oțet alb și să speli ușor pereții acestuia și componentele din interior.
Dacă mocheta sau covorul din casă a prins un miros neplăcut, poți să le pudrezi seara cu bicarbonat de sodiu, pe care îl lași să acționeze peste noapte. A doua zi, poți folosi aspiratorul pentru a curăța covorul și vei observa că mirosul a dispărut miraculos.
În multe locuințe apare problema legată de mirosul neplăcut emanat de scurgeriele de la căzi și chiuvete. Acestea pot fi curățate folosind un amestec din bicarbonat de sodiu, sare și oțet. După ce ai folosit acest amestec, poți să storci două lămâi și să verși zeama pe scurgere pentru reîmprospătare. Lași zeama de lămâie să acționeze câteva minute, apoi clătești bine cu apă caldă.
Persoanele care au animale de companie știu cît de greu iese mirosul de câine sau mirosul urinei de motan. În cazul în care litiera capătă un miros neplăcut, poți folosi cu încredere oțetul sau bicarbonatul de sodiu atunci când o speli. Mirosurile vor dispărea, dar pentru rezultate și mai bune trebuie să ai în vedere faptul că litiera animalelor de companie trebuie curățată cât mai des.