Cu cât își plătește Mihai Morar angajații de la cafenelele sale: „Încă avem deschis, nu știm ce va mai fi” (exclusiv)

Cu cât își plătește Mihai Morar angajații de la cafenelele sale: „Încă avem deschis, nu știm ce va mai fi” (exclusiv)
Cu cat isi plateste Mihai Morar angajatii de la cafenelele sale

Mihai Morar este unul dintre cei mai reputați și îndrăgiți crainici radio din România. Vedeta de la Radio ZU este și un om de afaceri de succes, dovadă stau cafenelele pe care le-a deschis în două dintre cele mai mari orașe din România. Ce salariu le oferă Mihai Morar celor 8 angajați ai săi.

Cu ce sume își plătește Mihai Morar angajații de la cafenelele pe care le deține

Pandemia de coronavirus i-a cam pus bețe în roate lui Mihai Morar, în ceea ce privește afacerea cu cele două cafenelele pe care vedeta de la Radio Zu le-a deschis în Cluj și București. Deși și-a construit o carieră de succes și trainică în mass-media, Mihai Morar s-a dovedit a fi și un bun antreprenor și un om de afaceri de succes.

Fostul prezentator de la „Răi da Buni” susține că și-a construit cele două cafenele sub forma unor sufragerii, unde oamenii se pot simți ca acasă, profitând de atmosfera călduroasă și familială. Are 8 angajați pe care-i consideră și tratează ca pe membri ai familiei.

Întrebat de reporterii Impact cum reușește să mențină deschise localurile, în contextul pandemic actual, în care cazurile au crescut considerabil, Mihai Morar a declarat că se bucură de susținere din partea clienților săi.

„Încă avem deschis, nu știm ce va mai fi. Oamenii ne susțin, dar și noi îi susținem pe ei cu o cafea și cu o vorbă bună. Avem comunitatea noastră. Cafeaua e un ritual, oamenii fac o obișnuință. Oamenii au nevoie cel mai mult de socializare. Se bea cafeaua în local, cât permit restricțiile, apoi servim afară sau la pachet.

Se împlinesc trei ani de când am deschis prima cafenea, Emozia coffee manifesto, în piațeta de la intrarea în Centrul Vechi. Mândria mea, după 3 ani, e că am reușit să nu vindem cafea. Așa cum nici o carte nu vinde litere și nici un ceas nu vinde ore, minute și secunde.

Ne purtăm cu grijă față de fiecare origine din ceașcă, dar nu ne ocupăm cu vânzarea cafelei. Lumea e plină de comercianți, negustori, dealeri, importatori și exportatori. Noi ne străduim să fim povestitorii.

Povestea cafelei e atât de fascinantă încât e păcat să o lăsăm să se piardă în exprimări precum „lungă”, „scurtă”, „cu două plicuri de zahăr”, „extra-caramel”. După 3 ani, cea mai mare plăcere a noastră e să vă povestim cafeaua. Așa cum este ea, de fapt.”, a declarat Mihai Morar, exclusiv pentru impact.ro.

Mihai Morar a redeschis cafenelele, după ce a trecut scenariul roșu

Acum 2 ani de zile, Mihai Morar a fost nevoit să închidă cafeneaua „Emozia” din Centrul Vechi, din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai mult l-a durut când angajații lui au intrat în șomaj, în condițiile în care bieții oameni aveau calculat fiecare bănuț.

Atunci când au fost ridicate restricțiile, după scenariul roșu, Mihai Morar a redeschis localul. Prezentatorul Radio ZU ne-a spus și câți angajați are la cele două cafenele, din București și din Cluj:

„Lucrăm cu 8 angajați, dar niciunul nu are doar salariul minim pe economie, iar cel nou are destul peste această sumă!”, a mai declarat Mihai Morar, pentru sursa citată.

Mihai Morar a renunțat la televizune după 15 ani. A fost prezentator la Răi da Buni, la Antena Stars și face echipă, în continuare, cu Daniel Buzdugan la Radio ZU.

Urmăriți Playtech.ro și pe