Cu cât ar putea plăti în plus părinţii pentru începutul de an şcolar faţă de anul trecut. Situaţia e îngrijorătoare

Cu cât ar putea plăti în plus părinţii pentru începutul de an şcolar faţă de anul trecut. Situaţia e îngrijorătoare
Părinții ar putea scoate din buzunar mai mulți bani la începutul anului școlar

Vacanța de vară se apropie de sfârșit, din păcate pentru elevi, dar și pentru părinți. Experții se așteaptă ca situația economică să se înrăutățească în perioada următoare, ceea ce înseamnă că părinții vor fi nevoiți să cheltuie mai mulți bani pe rechizitele celor mici.

Cheltuieli mai mari pentru începutul anului școlar

Potrivit unu studiu recent realizat de către Deloitte, este de așteptat ca părinții să cheltuiască mai mult la începutul anului școlar în comparație cu anul precedent. Principala cauză este inflația, care a înregistrat o creștere continuă în ultima perioadă.

Specialiștii de la Deloitte au luat în calcul diverse date statistice și rezultatele unui sondaj la care au participat 1.200 de părinți, care au cel puțin un copil înscris la școală în anul școlar ce urmează.

Rezultatele au arătat că 54% dintre cei care au participat la studiu se așteaptă ca prețurile să scadă, iar situația economică să se îmbunătățească. Pe de cealaltă parte, 37% dintre părinți au spus că se așteaptă la cheltuieli mult mai mari pentru începutul anului școlar.

De asemenea, anului trecut, 45% dintre părinți se temeau de creșterea prețurilor. Acum, un an mai târziu, statisticile arată că procentajul celor care se tem de prețuri mari a crescut la 60%.

Totodată, 57% se tem de efectele inflația asupra produselor necesare celor mici la școală, iar 64% sunt de părere că marile companii vor profita de inflația și vor crește prețurile. O altă parte spun că, dacă va fi nevoie, vor cumpăra produse mult mai ieftine.

Ce preocupări au părinții odată cu începerea noului an școlar

Experții sunt de părere că prețurile vor crește considerabil. Cu toate acestea, 33% dintre părinți spun că situația lor financiară s-a înrăutăți față de anul trecut, iar mulți se vor descurca mult mai greu.

De asemenea, pe lângă situația financiară, părinții sunt foarte preocupați și de sănătatea mintală a copiilor. Mai exact, 50% dintre aceștia. Totodată, 36% dintre ei spun că au apelat deja la servicii care să răspundă acestei îngrijorări.

Autorii studiului au mai precizat că părinții sunt dispuși să cheltuie cu 8% mai mult față de media cumpărătorilor de produse și servicii pentru noul an școlar. Marea majoritate spun că, dacă vor avea posibilitatea, vor cumpăra produse realizate cu preocupare față de mediul înconjurător.

Studiul mai scoate în evidență faptul că din ce în ce mai puțini părinți își înscriu copiii la școală. Unii aleg varianta homeschooling-ului, fiind mult mai sigură pentru cei mici, iar părinții pot fi mai aproape de ei.

Pentru un BestRucsac personalizat cu eroul preferat al copilului tău, pe bestmag.ro foloseste codul „playtech” și beneficiezi de o reducere de 5% la orice model de rucsac sau troller.