Cu cât a vândut această florăreasă un buchet de flori de 1 martie. Prețurile au explodat, ca de obicei!

Prețul unui buchet cu flori a explodat ca de obicei de 1 martie.

Află din acest articol care sunt preturile florilor de primăvară, cele care vor aduce atâta bucurie în sufletele doamnelor și domnișoarelor din România.

Prețul unui buchet cu flori a explodat ca de obicei de 1 martie

Primăvara ne înveselește din nou cu razele ei calde de soare și florile colorate pline de parfum. 1 martie e vestitorul primăverii, ziua în care încep babele, Baba Dochia începe să își lepede din cojoace și se dăruiesc mărțișoare. Mărțișorul este simbolizat printr-un șnur colorat în alb și roșu.

Tradiția spune că prima zi a primăverii îşi are originea în credinţele şi practicile agrare din vechime. Astăzi, la orașe și la sate, mărţişorul este confecţionat din două fire colorate în alb şi roşu, de care se prinde un obiect artizanal, pentru a fi dăruit fetelor şi femeilor care îl poartă agăţat în piept una sau mai multe zile. În trecut, mărţişorul se dăruia în prima zi a lunii martie, înainte de răsăritul soarelui, copiilor şi tinerilor, fete şi băieţi deopotrivă.

De 1 martie doamnele și domnișoarele primesc flori

De 1 martie, doamnele și domnișoarele primesc adesea mărțișoare florale, ce constă în buchete de flori de primăvară. Printre cele mai populare flori de primăvară se numără ghioceii, lalelele, freziile, zambilele, irișii și trandafirii.
În general, prețul pe bucată al unei lalele a fost 5lei, însă cumpărate la snop de 30 sau 50 de fire, aceste flori au ajuns să coste mai puțin pe bucată. Freziile au fost ceva mai scumpe – 125 de lei buchetul de 50 de fire, însă îl puteai scoate la 100 de lei. Trandafirii se vindeau cu 10 lei firul, însă oferta era valabilă doar la cumpărarea unui buchet consistent (20 de fire) și prețurile diferă de la o florărie la alta.
Imagine dintr-o florărie.
Prețul unui buchet cu flori a explodat ca de obicei de 1 martie.

În perioada 1 martie – 8 martie 2019, vânzările la flori vor crește semnificativ

Florarii se așteaptă și la dublarea încasărilor față de o zi obișnuită.

Dacă optați pentru comenzi online de buchete de flori ce ar putea fi trimise direct la adresele dorite, prețurile sunt mai mari. Online florile și buchetele florale pot fi găsite, la prețuri cuprinse între 150 – 500 lei, în funcție de combinația de flori aleasă pentru buchet.

În această perioadă cele mai vândute sunt florile

La început de martie piețele sunt luate cu asalt de bărbații care vor să-și surprindă în mod plăcut femeile din viața lor. Însă, nicăieri vânzoleala nu e mai mare decât în Piața de Flori, unde prețul mărțișoarelor și al florilor de primăvară e negociat la sânge.

Ca prin minune, frigul s-a înmuiat, soarele și-a făcut loc printre nori, la fel și speranța florăreselor. Ca în fiecare an în luna martie, comercianții se aprovizionează cu flori și plante aduse din Olanda, iar cantitățile cumpărate sunt uriașe. Azi, în prima zi de primăvară, Piața de Flori a fost plină-ochi de bărbați în căutarea buchetului perfect, la prețul corect.

Nu doar cumpărătorii au plecat de la piață cu sentimentul că au făcut o afacere, ci și comercianții. Pentru a fi siguri că obțin o sumă consistentă, mulți dintre ei au umflat din start prețul, ca să aibă de unde să scadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI