CTP, umilințe pe bandă rulanta la adresa lui IPS Daniel: ”Șarlatanul o dă direct, pentru vitele ce le păstorește”

CTP, umilințe pe bandă rulanta la adresa lui IPS Daniel: ”Șarlatanul o dă direct, pentru vitele ce le păstorește”
IPS Daniel a iscat controverse prin predica ținută

Este cunoscut faptul că jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut și are comentarii acide la adresa diferitelor personalități publice. Printre ultimele sale ținte se află nimeni altul, decât IPS Daniel. Acesta din urmă, cu ocazia Moaștelor SF.Dimitrie, a avut un mesaj către autorități. Mesajul nu i-a fost pe plac lui Cristian Tudor Popescu, așa că a trecut la armele grele.

CTP, un editorial dur la adresa IPS Daniel

Într-un editorial publicat pe republica.ro, jurnalistul își începe materialul cu un titlu sugestiv, în opinia sa, ”Satana în sutană”, numindu-l ulterior pe IPS Daniel, căpetenia BOR.  Editorialul scris de jurnalist vine ca urmare a unor afirmații făcute de IPS Daniel de la Patriarhia Română. Afirmațiile acestuia, cu iz de povață, făceau referire la unul din momentele de tristă amintire din vremea comunistă. Exact cu două luni înainte de evenimentele din 1989, regimul comunist interzicea enoriașilor procesiunea de a merge la Moaștele Sf.Dimitrie.

”În toamna anului 1989, … autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie. (..) „Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut..”, spunea IPS Daniel.

”Șarlatanul o dă direct, pentru vitele ce le păstorește”

Pilda IPS Daniel a mers mai departe, spunând că ceea ce s-a întâmplat, două luni mai târziu, ar fi fost de fapt o pedeapsă divină împotriva celor care interziseseră procesiunea. Mesajul acestuia, de luni, se vroia a fi un mesaj către actuala guvernare, în condițiile noilor reguli impuse. Printre aceste reguli se numără și cele de limitare a accesului enoriașilor la slujbele religioase, precum cele din data de 26 și 27 octombrie.

CTP, umilințe pe bandă rulanta la adresa lui IPS Daniel ”Șarlatanul o dă direct, pentru vitele ce le păstorește”
Cristian Tudor Popescu reacții dure la adresa IPS Daniel

”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. „Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul.”, scrie jurnalistul în editorialul său.

CTP nu este la prima reacție dură la adresa BOR

Faptul că jurnalistul revine încă odată cu reacții dure la adresa IPS Daniel, în condițiile date, nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni. Nu este la prima abatare de acest gen. O altă reacție dură la adresa IPS Daniel a avut-o și în aprilie, anul acesta.

Atunci, în apropierea Sfintelor Sărbători de Paște, Guvernul lua decizia de a limita, ca și acum, accesul enoriașilor la Slujba de Înviere. Reacțiile BOR și a IPS Daniel la acel moment, au determinat presa să reacționeze dur. Cristian Tudor Popescu atunci, ca și acum, acid și în modu-i caracterstic, comenta declarațiile BOR, spunând că:

”Eu sunt atent la declarații. Cea mai mare tristețe a preoților nu este că mor zilnic români din pricina acestui virus și că vor mai muri. Nu aceasta este cea mai mare tristețe a dlui Daniel și a BOR. Ci că nu au credincioși la slujbă, adică nu au clienți. Păi tristețea asta o au și proprietarii de restaurante care poate dau acum după muște imaginare prin sala de mese, ca nu e nimeni pe acolo.”