CTP, reacţie explozivă în privinţa noului Guvern: „USR şi PSD, alianţă toxică”

CTP critică decizia USR de a nu vota Guvernul Orban

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia USR de a refuza să voteze Guvernul Orban. Jurnalistul este de părere că dacă Dan Barna și formațiunea politică pe care o conduce nu vor vota noul Executiv se vor vedea nevoiți să facă o „alianță toxică ad-hoc” cu PSD.

CTP critică decizia USR de a nu vota Guvernul Orban

„Domnul Barna se comportă ca şi cum ar dori nu să fie Preşedintele României ci să mai fie ales o dată preşedintele USR şi nici măcar al întregului USR ci al hardlinerilor, al talibanilor din USR. Vrea să fie preşedinte la pătrat al USR pentru că în niciuna din luările de cuvânt nu se văd românii în totalitate. Nu îl interesează decât o parte a electoratului său în tot ceea ce spune şi face. Pur şi simplu nu vrea să se adreseze poporului ăsta care e format din ceva mai mulţi oameni decât userişti”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru un post de televiziune.

De ce vrea Dan Barna să fie anchetat de procurorii DNA. Viorica Dăncilă, luată din nou în vizor

Gazetarul a mai spus că USR și Dan Barna acuză Pro România, UDMR și ALDE că au făcut o alianță toxică, dar tocmai formațiunea politică pe care o conduce se va vedea nevoită să facă o astfel de alianță cu PSD.

„Îi acuză pe ăştia că au făcut o alianţă toxică. Domnul Barna spune că Pro România, UDMR şi nu ştiu, nu vreau să greşesc, şi ALDE au făcut o alianţă toxică. Păi alianţă toxică va face domnul Barna şi va face USR cu PSD în momentul în care, indiferent de ce fac celelalte partide, nu va vota, nu va da votul guvernului Orban. Atunci da, va face o alianţă ad hoc cu PSD, asta-i tot. Îşi asumă aşa ceva?

Sper ca în al treisprezecelea ceas să revină, totuşi, la raţiune. Băieţii ăştia sunt tineri… Dau dovadă de o capsomanie, de o obstinaţie de a-şi menţine ideile astea fixe care vă rog să mă credeţi că mă sperie în anumite momente”, a precizat jurnalistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI