CTP, porecla inedită pe care i-a dat-o lui Iohannis. Cum a ajuns jurnalistul să-l strige

CTP, porecla inedită pe care i-a dat-o lui Iohannis. Cum a ajuns jurnalistul să-l strige
CTP, poreclă inedită pentru Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a primit o poreclă nobilă din partea lui Cristian Tudor Popescu. Cum îi spune acum gazetarul șefului statului? Cum a povestit testul de cultură generală la care a fost supusă Dăncilă la prima dezbatere și ce are să-i reproșeze actulului președinte?

CTP, poreclă inedită pentru Iohannis

Cristian Tudor Popescu a creionat prima dezbatere a lui Dăncilă, moment în care a fost pusă față-n față cu un test fulger. Din păcate, candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale nu a răspuns corect, astfel că a devenit din nou ținta glumelor fără final. Inteligența, studiile și diplomele afirmate de Viorica Dăncilă sunt din nou sub semnul întrebării. Cristian Tudor Popescu a susținut faptul că PSD ar trebui să-și schimbe numele în πSD, „pentru că π-ul necunoscut dnei Dăncilă va fi ținut minte de toată lumea.”

Gazetarul a afirmat că va urma să facă o analiză mai profundă a dezbaterilor contracandidaților la alegerile prezidențiale azi, 21 noiembrie. De asemenea, acesta a subliniat că Dăncilă a mințit atunci când a spus că a răspuns corect la întrebarea care i-a fost adresată de o jurnalistă. „Nu s-a găsit niciun jurnalist care s-o întrebe: „De ce să vă credem, doamnă candidat? V-ați întâlnit cu presa, meseria noastră e să nu credem pe nimeni, să cerem întotdeauna dovezi și să verificăm”.

CTP, poreclă inedită pentru Iohannis
CTP, poreclă inedită pentru Iohannis

„La zâmbetul ultralarg al Kaiserului Klaus

„Jurnalistul care a adus-o în discuție a comis un act complet în afara eticii meseriei și de un servilism rușinos: a spus că, în întâlnirea paralelă, V. Dăncilă a fost întrebată formula ariei cercului și că a răspuns „raza la pătrat”. A folosit astfel o greșeală a contracandidatei care nu era de față, prin voința lui Iohannis, pentru a-i ridica la fileu președintelui. La zâmbetul ultralarg al Kaiserului Klaus, căci așa s-a comportat actualul președinte cu invitații săi speciali, ca un împărat al republicii, i-a suflat timid, zâmbăreț, aproape șoptit, „dacă vreți să răspundeți…”
Cristian Tudor Popescu (Sursa: republica.ro)

  • Kaiser sau și kaizer, care se pronunță: ‘kai.zăr, este un cuvânt român de proveniență germană care semnifică un titlu de „împărat”. În germană mai există și „Kaiserin”, pentru „împărăteasă”